Jonge paarden rechtrichten

Wauw! Gister hebben Nanouch en ik Lola weer gereden. Ik als begeleiding op de grond voor Lola maar ook voor Nouch. 

Zoals jullie weten heb ik een methode ontwikkeld waarbij ik paarden in balans helpt puur vanuit zit en wetenschappelijk onderzoek. 

Nu werd Lola tijdens het draven best wat narrig, oortjes naar achteren en boos haar hoofd in de lucht gooien. Niet heel ernstig maar niet ontspannen. Ik zag dat haar wervelkolom een bepaalde kant op geroteerd was waardoor ze scheefheid liet zien. Ik liet Nanouchka iets doen in haar zit en Lola reageerde hier meteen op. Ze werd recht, liet haar hoofd zakken en ontspande meteen. 

Het feit dat deze methode bij een paard werkt die nog maar 3, ik herhaal 3 KEER!!, gedraafd heeft is zo BIZAR!!!! 

Dit paard leert ontspannen en meteen op zit geholpen worden. Alles aan haar gezicht zei ‘ oh, wacht, dat is fijn. Dankjewel, ik wist al niet wat ik met mn lijf aan moest’.

Ze leert dat de ruiter haar kan helpen zonder moeizaamheid en flinke hulpen. Iets wat ik doe bij de bereden paarden en iets wat we dus nu ook al meteen kunnen leren aan de paarden die zadelmak mogen. 

Elke keer weer sta ik versteld dat wat we doen gewoon simpel weg bijna ALTIJD WERKT!!! 

Het werkt omdat het klopt, in het lichaam en in de geest van het paard. 

Binnenkort komt er meer over het nieuwe aanbod van Malise. Maar kan je niet wachten? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Www.malise.nl

Paard op de foto: Teach.