Anatomie les voor jou als eigenaar!

Gister hadden we een (spier) anatomie & palpatie dag voor de eigenaren van de trainingspaarden!
We hebben de basis van het hoofd, hals en borst besproken. Daarbij ook de belangrijke spieren voor basis balans training in dit gebied. Daarna hebben we in de praktijk bepaalde belangrijke spieren gevoeld bij verschillende paarden. Zo kun je verschil voelen en onderscheid maken tussen gezondere structuren en minder gezonde structuren.
Ik vind het heel belangrijk dat eigenaren een basis pakket met kennis krijgen om daar hun leven met hun paard op te bouwen.
Dat je snapt waarom ik bepaalde keuzes maak en dat die waarom vaak anatomisch en wetenschappelijk onderbouwd is.
Zo sta je als eigenaar sterk in je schoenen en kun je keuzes maken voor jou en je paard gebaseerd op feitelijke kennis en kunde. ❤️
Wist je bijvoorbeeld dat je de spier Levator Labii kunt indrukken en dat die de bovenlip optild? En dat onder deze spier een hele belangrijke zenuwbundel uitmond? EN dat jouw neusriem hier op kan drukken? Met dit soort kennis kun je keuzes maken die voor je paard fijner zijn en daarbij ook gedrag een goede verklaring geven (en gemakkelijk oplossen).
Volgende week zaterdag gaan we langs de pezen van de voorbenen en belangrijke spieren (voor jonge paarden en training) van de rug!