De start in het lichaam

Harry pakt het balans werk super op! 🤩
Voor de jonge paarden start ik altijd met het uitleggen van wat we gaan doen en die bevestig ik met de (stem) hulpen die we al ondering hadden bevestigd. Daarna gaan we beginnen met de basis verticale balans en ontspanning van het lijf.
Zo leert Harry dat als hij buigt hij zijn kaak ook kan ontspannen in die buiging! Zo komt zijn ribbenkast ook mooi mee en laat hij zijn hals los. Zo ontspant hij niet alleen fysiek maar ook mentaal.
Als paarden leren hoe ze hun spieren kunnen coördineren en hoe ze bijvoorbeeld een goede buiging en volte kunnen maken zonder stress en spanning krijgen ze zoveel meer vertrouwen in zichzelf als er een persoon op gaat zitten. Daarbij helpt het slijtage en compensatie patronen voorkomen 💪
Eerst een goede basis, dan verder!