Voorbereiding is het halve werk!

Voorbereiding is het halve werk.
Naast dat ik vind dat je voor je op een paard gaat zitten het paard iniedergeval basis coordinatie en balans in het lichaam nodig heeft, is voorbereiden voor een ruiter en de bewegingen die daarbij komen ook heel belangrijk!
Mijn doel is altijd dat de eerste ritjes een succes zijn VOOR HET PAARD. Dat betekend dat het paard zich goed voelde bij die eerste stapjes en daardoor een positieve ervaring bouwt. (En natuurlijk dat hij niet hoeft te racen, schrikken, bokken of keihard draven)
Vaak vind ik dat mensen te snel gaan met een jong paard. Ruiter gewicht doet een hoop laat staan de bewegingen en hulpen. Als we willen dat het paard zich goed voelt en begrijpt wat de bedoeling is moeten we hem dat gaan uitleggen en hem daar voor klaarmaken.
Stapje voor stapje opbouwen en dan uitbouwen. Zowel het lichaam als mentaal klaarstomen en als het moment dan is om zadelmak te maken en de eerste stapjes te zetten, gaat dat vaak gepaard met een trots paard en trotse eigenaar!