Puppy Traject

Juist die aller eerste keren zijn voor een paard markerend voor de rest van zijn leven. Wat nou als die eerste keren vanuit liefde, met zorg en aandacht en volgens de behoefte van jouw paard gedaan worden? 

 

Door te starten met een goede ervaring maar ook een 'skill' pakket waar je paard ook daadwerkelijk iets aan heeft, kunnen jullie gaan bouwen aan een relatie vanuit wederzijds vertrouwen. 

 

In dit programma worden jij en jouw paard begeleid. Eerst jouw paard, dan jij en dan samen. 

 

Jouw paard leert met mensen samen te werken en jij als mens leert de behoefte van jouw paard zien, hij leert zijn zintuigen inzetten om de wereld te ontdekken en jij leert hem te begeleiden waar nodig. 

 

Wat leert jouw paard? 

- Meelopen

- Halthouden

- Een pasje achterwaarts

- Zijn zintuigen inzetten om te ontdekken

- Spanning aflaten vloeien 

- Zijn behoeftes aangeven

- Geven & nemen concept 

- Voetjes optillen & laten uitkrabben vol vertrouwen

- Water & afspuiten 

- Trailer laden vanuit rust en zelfvertrouwen 

- Harnachement ontdekken zoals bijvoorbeeld een singeltje, deken of vliegenkap. 

 

Wat leer jij? 

- Signalen van spanning snel herkennen en oppikken

- Kunnen trainen volgens het geven & nemen concept

- De behoeftes van je paard zien en daarop kunnen anticiperen 

- Je paard begeleiden in spannende situaties

- Je paard helpen om spanning los te laten

- Weten hoe je samen met jouw paard een band opbouwt

- Je leert je paard begrijpen en echt begeleiden 

 

Met deze basis kunnen jij en jouw paard samen de wereld aan. Je kunt vanuit vol vertrouwen en rust gaan wandelen en niet bang te zijn dat je paard er van door gaat, je kunt je paard begeleiden op de trailer en je kunt samen met je paard een stevige basis bouwen die je later nodig hebt voor het beleer proces. 

 

Jij en je paard groeien naar elkaar toe met een veilige basis vanuit wederzijds vertrouwen. 

 

De duur van het puppy traject kan verschillen tussen de 3 & 4 maanden. Dit hangt ook af van jullie leerproces, leersnelheid en behoefte voor verwerken. Alles gaat op het tempo van het paard en jou. Overhaasten heeft geen zin als je levenslang wilt genieten van een stevige basis. 

 

Jouw paard is welkom vanaf 2 jarige leeftijd. Wij nemen geen hengsten aan I.v.m. dat wij geen harde omheiningen hebben, het is dus belangrijk dat jouw paard enigszins schrikdraad gewend is. Wij hebben brede lint draden. 

 

Dit proces is niet om jouw paard te beleren maar juist om een jong paard kennis te laten maken met de wereld en met zichzelf op een manier vanuit rust, liefde en vertrouwen. Het is een training om alle basis afspraken en verzorging uit te leggen aan jouw paard zodat hij zich veilig samen met jou door deze wereld kan manoeuvreren. Daarbij is het een basis vanuit ontspanning en ontdekking waardoor jullie ook meteen een hele stevige basis hebben voor alles wat je je paard later wilt aanleren. Je paard zal open en geïnteresseerd met je mee willen en jij weet wanneer je hem even moet begrenzen of begeleiden. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.