Zadelmak maken

Jouw paard beleren. Bij Malise doen we dat niet zomaar, wij hebben namelijk een uniek concept waarbij jij als eigenaar een grote rol speelt.

Dit traject is dan ook bedoeld voor particulieren die samen met hun paard willen ontwikkelen, groeien en een frisse start willen maken vanuit samenwerking en plezier. 

 

In dit traject wordt bij jouw paard eerst een goede grondbasis gelegd, hier kan je paard de rest van zijn leven op bouwen. Bij Malise doen we dat vanuit een complete aanpak, dus niet alleen training maar juist ook huisvesting en omgeving! Dit betekend dat de paarden in een uitloop staan snachts (overdag paddock) en passieve fysio ter beschikking hebben.


Als je paard snapt wat hij met de ruiter op zijn rug moet doen, gaan we door met jou als eigenaar. 

Aan de longe leer je met jouw paard rijden op zit, ademhaling en balans in je lichaam (ook basishulpen- been-teugel). 

 

Door dat wij paarden trainen vanuit balans fysiek en mentaal leert OOK een jong paard vanaf dag 1 in balans lopen! Deze methode is ontwikkeld om trainen en rijden makkelijker en leuker te maken voor beide. Met de juiste inzet van jou als eigenaar kun je na dit traject je paard op zit, ontspannen, rechtgericht in basis balans door de bak rijden. 

 

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Aller eerst word er een (telefonische) intake gehouden. Door eerst een informatie gesprek te voeren met elkaar kun je jouw wensen uitleggen en of dat mogelijk is bij ons. Zo kunnen we allebei met plezier dit traject in. 

 

Na deze intake doen we een assessment op je paard. Een assessment is een beoordeling of je paard fysiek instaat is en/of er klaar voor is om getraind te gaan worden. Niet elk paard kan bereden worden namelijk. Dit kan in de vorm zijn van aangeboren of ontwikkelde problemen (of groei). Door deze eerst uit te sluiten kun je een goed beeld krijgen van het succes wat behaald kan worden.  

 

 

Na de intake en het assessment hebben we een goed beeld van de mogelijkheden en hoe we dit kunnen aanpakken, dit is het plan van aanpak. Jonge paarden klaar stomen voor het rijden is namelijk niet alleen mentaal maar ook fysiek! 

 

Ik heb dit op deze manier opgezet omdat ik het geweldig vind als mensen met een jong paard aan de slag willen, maar dat moet wel verantwoord zijn naar het paard. Dit betekend dat jij als eigenaar gaat leren hoe paarden werken, fysiek en mentaal, en wat ze nodig hebben om te kunnen functioneren en samen plezier te gaan maken. 

 

Kennis is kracht. En ik wil dat jij en je paard samen sterk worden en dat er steeds meer paarden gelukkiger zijn met hun leven en werk.

 

In elk trainingstraject zit inbegrepen: 

- Massage behandelingen voor je paard

- Cranio sacraal behandelingen voor je paard 

- Equine taping 

- Gebruik van recuptex dekens/ back on track producten 

- Dagelijkse verzorging en check-up

- Lessen voor jou zowel op de grond als in het zadel

- Theorie les over biomechanica en houding en zit