De masterclass 'Spanningen herkennen & mentaal trainen'

 

 

Wil jij grote spanningen voor zijn?

 

Weten wat je nodig hebt om jouw paard te helpen ontspannen en hoe je samen een band krijgt vanuit ontspanning? 

 

 


Review van Eva:

Super bedankt voor de masterclass: Spanningen herkennen & mentaal trainen met jonge paarden. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en keek vanmorgen al anders naar mijn puppypaard. Waar ik eerder dacht dat ik het (bijna) allemaal wel goed voor elkaar had voor hem, weet ik nu dat ik met verschillende zaken aan de gang moet. Ik wil soms te snel, waardoor zijn spanning in een rap tempo oploopt. Door te observeren kan ik de beginnende spanningssignalen van mijn paard beter herkennen. Het werken vanuit de vrije keuze van het paard zorgt voor wederzijds vertrouwen en een stevige basis voor de toekomst. Onwijs bedankt! 


Wat behandelen we in deze Masterclass?

 

- Waar kan spanning vandaan komen en hoe ontstaat het? 

- De 3 voorwaardes voor ontspanning

- Hoe herken je spanning en hoe bouwt het op? 

- Overprikkeling en wanneer begrenzen om dit te voorkomen

- Ontdekken van objecten, terrein en nog veel meer!

- Mentale trainingen inzetten: Welke? Hoe? En waarom? 

 

Leer alles wat je nodig hebt om je paard te begrijpen, lezen en ontwikkelen!


Review Fiona:

Via social media kwam ik terecht op de website en Facebook van Malise, het sprak mij meteen al erg aan dus gaf ik mij op voor de Masterclass: Spanningen herkennen & mentaal trainen. Dit was voor mij de eerste keer om op deze manier 'les' te krijgen. Manon legde situaties aan de hand van videos heel duidelijk uit, in hele begrijpbare taal. Ondanks dat het via een beeldscherm ging voelde het heel persoonlijk aan en Manon checkte ook heel regelmatig of iedereen het nog goed kon volgen en nam alle tijd om vragen te beantwoorden. Ik heb in een paar uur tijd heel erg veel geleerd en ben mij meteen veel bewuster bezig gaan houden met kleine signalen. Ik ben zo enthousiast geworden dat ik mij heb opgegeven voor meerdere lessen!

 

Kortom: Een aanrader voor iedereen die met (jonge) paarden werkt. 


Toen ik vroeger begon met horsemanship en het trainen van jonge paarden op een paardvriendelijke manier, kwam ik er alsnog achter dat ik iets miste en het niet zo vriendelijk was als ik hoopte. Het voelde alsof mijn paard 'braaf' was maar alsof het alsnog niet klopte. Mijn paard kon uiteindelijk toch 'uit het niets' ontploffen en ik voelde niet de verbinding die ik had gehoopt te voelen. 

 

Nu weet ik beter en deze inzichten wil ik met jullie delen. 


Deze Masterclass was onwijs leuk en informatief om te geven, ook zijn we veel langer bezig geweest dan in eerste instantie gepland. Zo hebben we bijna 4 uur samen gekeken naar filmpjes, onderwerpen besproken en zijn we ook nog meer ingegaan op omgang in plaats van alleen maar spanningen en mentaal trainen. 

 

In deze Masterclass krijg je meer dan 25 filmpjes te zien MET uitleg en nabespreking! Ook worden de filmpjes soms herhaald bekeken om nog meer details te kunnen zien en observeren. Je leert echt je oog trainen en weet na deze Masterclass waar je op moet letten bij de spanning van jouw (jonge) paard. 

 

Daarnaast bespreken we verschillende soorten trainingen waar ook op omgang in gegaan wordt. Dit is dan ook een onwijs uitgebreide Masterclass waarbij we allerlei belangrijke aspecten voor verbinding, wederzijds vertrouwen en ontspanning aanstippen. 


Je krijgt een basis waar je echt op verder kunt! 


Review Kayleigh:

Wat een ontzettend fijne en leerzame Masterclass was dit! Mooi ook om de reis van Manon te mogen zien tot het punt waar zij nu is gekomen, een trainer en persoon die uitgaat van de verbinding tussen paard en mens. Deze Masterclass bevatte heel veel beeldmateriaal met daarin ook beeldmateriaal waarbij het misschien niet helemaal perfect ging, maar juist die beelden zijn enorm leerzaam. Mooi die kwetsbaarheid en voor mij ook erg boeiend om gezamenlijk te analyseren. Er was genoeg ruimte om vragen te stellen of een positieve discussie aan te gaan over de beelden en eigen ervaringen. Mede daardoor duurde de Masterclass wat langer dan ik had ingecalculeerd en dat vind ik juist heel tof; er werd niet gekeken naar tijd, gewoon lekker meegaan in de flow. 

 

Ik heb een aantal keren een webinar gevolgd van Manon en was daarom bang dat de Masterclass wat veel herhaling zou zijn, maar dit was gelukkig helemaal niet het geval! Er zaten veel nieuwe filmpjes in en de Masterclass gaf veel diepgang. Er zat een goede opbouw in en was ook duidelijk gestructureerd. 

 

Ik heb echt weer handvaten gekregen en heb ook echt weer zin om lekker aan de gang te gaan met de trainingen, maar ook om gewoon bij de paarden te zijn en te observeren. Echt een aanrader!


Masterclass 'Spanningen herkennen & mentaal trainen met (jonge) paarden'

Bestel hem hier!

€79.95