'Probleem' paarden

Heb je een paard met een probleem? Dan zal het probleem 9 vd 10 keer lichamelijk zitten en dit in gedrag uiten. 

Onze expertise is daarom ook ondervinden en zien wat er met het paard aan de hand is, waarom laat hij gedrag zien wat hij laat zien? 

 

Door samen te werken met een gespecialiseerd team kan Malise een goed stappen plan maken. 

Een plan waarbij de oorzaak wordt onderzocht, behandeld en getraind word. 

Het kan zijn dat het paard mentaal beschadigd is of dat het een simpele communicatie fout is. Ook dit kan worden vast gesteld en onderzocht. 

 

Als het paard en jij een communicatie fout hebben is het mogelijk om dit in redelijk korte termijn op te lossen. Maar heeft het paard een zwaar mentaal trauma dan is dat moeilijker en een langer traject. Echter kunnen we dit traject ook bij jou op locatie doen. 

 

Heeft het paard een fysieke klacht en hebben we dat onderzocht/ behandeld dan is de beste keuze hem in training zetten voor het verdere herstel en revalidatie. Zo krijgt het paard en jij de beste kans zo snel mogelijk weer op de been te zijn en samen weer plezier te hebben. 

 

Is de oorzaak onoplosbaar? Dan helpt Malise een passende oplossing zoeken. 
Betekend dat dat loslaten de enige oplossing is, dan helpt Malise je, indien gewild, naar een goed afscheid. Het is mogelijk om via Malise je paard aan te bieden voor een dissectie. Met deze dissectie kan je paard zijn leven betekenis geven door zijn lichaam te doneren aan de wetenschap, bij deze dissectie kan jij zelf ook aanwezig zijn. 


Het is een geweldig gevoel om een onbegrepen paard en eigenaar weer terug op de rit te mogen helpen.

 

Dat ze samen weer sterker terug komen met een diepere band en betere samenwerking. 

 

 


Door te luisteren naar wat paarden nodig hebben kunnen ze hun kracht hervinden. 

 

Afscheid nemen is heel moeilijk en de beslissing er naar toe is nog moeilijker. Door eerst alles uit te sluiten kunnen we verder met de emotionele steun.