Revalidatie/ Probleem paarden

Paarden die fysiek klachten uiten zijn vaak onbegrepen. Paarden die bijten bij de singel, bokken of staken. Die paarden geven iets aan en aan ons is dat om te gaan onderzoeken. Maar waar begin je? 

 

Als eerst is een klinisch onderzoek belangrijk om te kijken hoe het paard in zijn lichaam zit en wat hij precies laat zien aan klachten. Hier maken we een overzicht van en kunnen vanuit daar de volgende stappen bepalen. Dit kan in de vorm van training of medisch onderzoek. 

 

Revalideren is voor ons niet alleen een paard klacht vrij maken maar dit kan ook betekenen omgaan met. Dit betekend dat een paard misschien onherstelbare schade heeft in het lichaam (artrose, malformaties etc) maar dit wel te onderhouden valt met het inzetten van meerdere aspecten. Hierbij komt management (huisvesting, voeding, omgeving), training (hoe train je en waarom) en lichamelijke/ geestelijke ondersteuning kijken. 

 

De periode van training hangt af van het paard en aanpak. Dit is een periode tussen de 4 en 12 maanden. In deze maanden krijg jij zelf wekelijks lessen en feedback. Je krijgt naast de lessen met je paard stof om zelf thuis te kunnen studeren. 

 

Het traject kan bij ons ingezet worden, dit betekend dat het paard bij ons in training staat om de kans van slagen zo optimaal mogelijk te maken of ik kom bij jou op locatie. 

 

Is de oorzaak onoplosbaar? Dan helpt Malise een passende oplossing zoeken. 

Betekend dat dat loslaten de enige oplossing is, dan helpt Malise je, indien gewild, naar een goed afscheid. Het is mogelijk om via Malise je paard aan te bieden voor een dissectie. Met deze dissectie kan je paard zijn leven betekenis geven door zijn lichaam te doneren aan de wetenschap, bij deze dissectie kan jij zelf ook aanwezig zijn.