Zadelmak maken

Jouw paard beleren. Bij Malise doen we dat niet zomaar, wij hebben namelijk een uniek concept bedacht waarbij jij als eigenaar een grote rol speelt.

Dit traject is dan ook bedoeld voor particulieren die samen met hun paard willen ontwikkelen, groeien en een frisse start willen maken vanuit samenwerking en plezier. 

 

In dit traject wordt bij jouw paard eerst een goede grondbasis gelegd, hier kan je paard de rest van zijn leven op bouwen. Als je paard snapt wat hij met de ruiter op zijn rug moet doen, gaan we door met jou als eigenaar. 

Aan de longe leer je met jouw paard rijden op zit, ademhaling en in pure aanleuning (ook basishulpen- been-teugel). Je leert je paard in balans rijden zonder dwang maar met jouw lichaam. 

 

Door dat wij werken met biomechanisch trainen vanuit jouw zit leert OOK een jong paard vanaf dag 1 in balans lopen! Deze methode is ontwikkeld om trainen en rijden makkelijker en leuker te maken voor beide. Met de juiste inzet van jou als eigenaar kun je na dit traject je paard op zit, ontspannen, rechtgericht in basis balans door de bak rijden. 

 

Dit traject is meer dan alleen 'mak' maken. Dit is een traject waarbij je jezelf en je paard een nieuwe start geeft. Een start waar jullie de rest van jullie leven samen plezier van kunnen hebben. 

 

Omdat dit zo'n uitzonderlijk traject is wordt dit alleen aangeboden aan eigenaren die zich kunnen vinden in deze visie. Door eerst een informatie gesprek te voeren met elkaar kun je jouw wensen uitleggen en of dat mogelijk is bij ons. Zo kunnen we allebei met plezier dit traject in.

 

Het informatie gesprek is een vrijblijvende intake waar je alle informatie krijgt over wat te verwachten, kosten, duur en regels van het spel. 

 

Basis regels voor dit traject zijn:

- Je luistert of wilt leren luisteren naar je paard. 

- Je paard wordt niet overhaast of overbelast. 

- Heeft je paard door een reden pijn door het bit (wisselen/ kiesjes etc) dan wordt je paard bitloos ingereden. (bit of bitloos is voor ons allebei prima als het ook goed is voor het paard). 

- Je zorgt voor een goed passend zadel - tenzij ons zadel goed past.

- Jouw paard is lichamelijk klaar om gereden te worden (lees: niet te zwak in de achterhand door leeftijd, niet onder de 3.5 jaar oud, niet te zwak in het lijf algemeen).

- Jij bent gemotiveerd en wilt leren rijden in ontspanning, balans en losgelatenheid. 

 

Deze regels heeft Malise opgezet om het zo makkelijk mogelijk te maken voor ons, jou en het paard. Dit is hoe wij met paarden omgaan en door als eigenaar dit ook te willen/ snappen kunnen we enorm mooie stappen gaan maken! 
Malise doet geen half werk, samen gaan we ervoor!