Stal Malise

Op onze accommodatie proberen we de paarden zoveel mogelijk te geven wat ze van oorsprong nodig hebben. Dat doen we door passive physio, onbeperkt ruwvoer en zoveel mogelijk beweging en uitdaging. 

 

De trainingspaarden staan overdag in een dagpaddock of wei en in de nacht op stal met uitloop. Er is mogelijkheid om je paard 24/7 in een uitloop met weide te plaatsen. In zowel de uitloop als de paddock is passive physio en onbeperkt ruwvoer aanwezig.  

 

Wat is passive physio? 

Passive physio gaat over het management waarmee je de binnenste spieren traint die belangrijk zijn voor het zelfdragend vermogen en een goede houding. Het helpt banden te verstevigen en houd het paard fit. Zowel fysiek als mentaal. 

Dit management houd praktisch in dat we zorgen dat de paarden op verschillende hoogtes kunnen eten. Paarden eten van oorsprong 80% grazend en 20% browsen (vanaf knie hoogte). Met verschillende hoogtes train je dus verschillende houdingen. 

Daarnaast krijgen ze op verschillende plekken eten zodat ze in beweging blijven. Om naar die plekken toe te gaan moeten ze over boomstammetjes en/of banden lopen. 

 

Ook krijgen de trainingspaarden mineraal stenen tot hun beschikking en indien nodig recuptex of back on track producten. 

 

Onze voorzieningen:

- 20 x 40 verlichtte rijbaan met kunststof vezels. De bak is altijd te rijden, is met natheid nooit glad en bevriest moeizaam. Deze stevige bodem is speciaal voor revalidatie/ trainings paarden aangelegd. 

- Grote ovale longeercirkel met wit zand. 

- Dag paddocks

- 2 stallen met uitloop

- 1 grote overkapping met uitloop naar de wei (plek voor max. 2 paarden)

- Overkapte poets/ wasplaats

- Hooi overkapping

- Zadelkamer 

- Kantine met koffie en thee

- Zadelkasten (100x60x70) voor klanten 

 

In elk trainingstraject zit inbegrepen: 

- Bodywork voor je paard zijn spieren/ fascia

- Equine taping 

- Gebruik van recuptex dekens/ back on track producten 

- Dagelijkse verzorging en check-up

- Op en af doen van dekens/ vliegenmaskers