Equine Assessment strategie sessie

Ontdek de Fysieke en Mentale Kracht van Jouw Jonge Paard

Jij zoekt onderling vertrouwen en gebondenheid met jouw jonge paard. Jij wilt rust en vertrouwen in het samen zijn, leuke dingen doen en ontspannen aan de stress en spanning van het leven samen met jouw maatje voor het leven. 

Maar juist om dat goed te kunnen doen is inzicht nodig in wat dan de belastbaarheid en mogelijkheden van jouw paard zijn. Zo weet je zeker dat je niet over zijn of haar grenzen gaat in het proces. 

En om dat helder te krijgen is een Equine Assessment Strategie sessie de perfecte manier om inzicht te krijgen en vanuit daar een gerichte aanpak te ontwikkelen voor een gezonde en harmonieuze toekomst samen. 

De Equine Assessment Strategie Sessie is een grondige nulmeting van jouw paard. We identificeren de sterke en zwakke punten van het lichaam van je paard en evalueren de mentale belastbaarheid. Met deze informatie:

Over Manon Schenk

Na meerdere dissecties, cursussen en de opleiding voor Equine Bewegings Analist afgerond te hebben ben ik een gespecialiseerde bewegingsanalist voor jonge paarden met uitgebreide ervaring in het palperen, analyseren van bouw en houding, en het uitvoeren van mobilisatie- en neurologische checks.

Mijn passie is om eigenaren te helpen hun jonge paarden fysiek en mentaal optimaal te zien en begrijpen, zodat ze samen een harmonieuze en lange termijn relatie kunnen opbouwen.

Praktische informatie

De Equine Assessment Strategie Sessie duurt ongeveer 2 uur en begint met het observeren van jouw paard in zijn natuurlijke omgeving. Tijdens deze observatie praten we over jouw dromen, wensen en doelen voor je paard maar ook over praktische informatie zoals diagnoses, bekapping of bijvoorbeeld tandarts afspraken. Ik wil echt begrijpen wat jij voor ogen hebt en wat jouw verlangens zijn. 

Vervolgens voeren we een gedetailleerd assessment uit. Ik kijk naar de bouw, houding en beweging van je paard en voer waar nodig mobilisatie- en neurologische checks uit. Tijdens het assessment houden we rekening met de mentale belastbaarheid van jonge paarden, daarom kijk ik altijd of extra checks echt nodig zijn. Het assessment helpt ons om een volledig beeld te krijgen van zijn fysieke en mentale belastbaarheid.

Na het assessment mag jouw paard terug naar zijn vertrouwde omgeving, en gaan wij samen aan de slag met de strategie sessie. Hier bespreken we de bevindingen en ontwikkelen we een plan voor de korte en middellange termijn (1-3 jaar) om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en/of waarborgen maar ook om de juiste strategie te bepalen voor het opleiden van jouw jonge paard. 

De investering voor de Equine Assessment strategie sessie is €165 excl reiskosten. De reiskostenvergoeding bedraagt €0,30 per kilometer vanaf postcode 3772 AE heen- en terugreis.

Als je na de strategie sessie besluit om verder met mij te werken, kun je kiezen voor een intensief 4-maanden traject. In dit traject werken we één-op-één om de ontwikkelde strategie in de praktijk te brengen en een krachtige start te geven aan de toekomst van jou en je paard.

Wat zeggen anderen?

Manon neemt alle tijd die nodig is om het paard goed in beeld te krijgen. Hierbij kijkt ze niet alleen naar de fysieke gesteldheid van het paard maar kijkt ze ook naar hoe het in de groep staat en welke signalen het laat zien. In de afgelopen 3 jaar dat ik mijn paard heb gehad heeft niemand zoveel inzicht kunnen geven als Manon in 1 sessie. Echt een mooie basis om een aansluitende training op aan te passen.
Erica, eigenaresse van Zefira
Manon neemt echt de tijd om alle laagjes te zien. Vanaf de geboorte tot nu, wat er allemaal in het leven van het paard heeft gespeeld. Heel erg uitgebreid info verzameld wat allemaal terug komt in de training en het management. Na een gedeelte van de online training te hebben gelezen en gezien snap ik ook waarom ze dat vraagt. En tegelijk geeft ze al advies om alvast dingen te kunnen aanpassen die het succes van de training verbeteren.
Evelien, Eigenaresse van Djurre
Ik was altijd op zoek naar manieren om mijn paard beter te begrijpen en ondersteunen. De Equine Assessment strategie sessie gaf me de inzichten die ik nodig had. De gedetailleerde observaties en persoonlijk afgestemde strategie heeft een wereld van verschil gemaakt. Het voelde alsof ik eindelijk de sleutel had gevonden om mijn paard beter te begrijpen en zien.
Sanne, eigenaresse van Luna

Door te investeren in een Equine Assessment Strategie Sessie, zet je een belangrijke stap naar een gelukkig, gezond en meer verbonden leven met je paard. Laten we samen de basis leggen voor een langdurige toekomst vol plezier, liefde en harmonie.

Wil je eerst dat ik even met je mee denk of zo’n sessie past? Boek dan hieronder jouw gratis online kennismakingsgesprek.