Mini cursus

Voetjes geven vanuit R+

Daar sta je dan, met je paard. Zweethanden of het nu wel of niet goed zou gaan. Je paard voelt de onrust en je ziet aan zijn gezicht dat vandaag niet de dag gaat zijn. Het is wachten op de momenten dat hij zijn voet weer terug trekt, steigert of überhaupt zijn voet niet wilt geven.

Voetjes geven zou zo’n simpel concept moeten zijn maar voor sommigen paarden is dat gewoon niet zo. 

Of dat nou komt door slechte ervaringen, fysieke problemen of spanning, het is uiteindelijk echt heel erg belangrijk dat een paard goed bekapt kan worden.

Voor deze paarden (en voor jou) heb ik deze minicursus opgezet. 

Van zich laten vallen en continu terugtrekken van zijn hoef naar samenwerken en probleemloos bekapt kunnen worden!

Wat levert deze cursus je paard op?

De kracht van zelf kennis hebben

Hoewel het gebruik van voer in de training niet zo bijzonder is, zie ik vaak wel dat het toch niet helemaal gebruikt wordt op een optimale manier. Het paard krijgt toch spanning van het voer of wilt het juist veel te graag! Dat kan zoveel beter! 

Als jij de kennis in pacht hebt om echt te begrijpen hoe iets werkt en waarom je bepaalde stappen maakt, ga je de praktijk straks moeiteloos door! 

Daardoor gaan we eerst in op de fundamentele kennis van R+ maar ook op de signalen die je moet leren herkennen. Pas daarna gaan we in op hoe je de training op bouwt. En natuurlijk neem ik je in de praktijk stap voor stap mee!

Leer eerst alles wat je moet weten vóór je gaat trainen en daarna hoe je kunt gaan trainen!

Over de cursus zelf:

Van mij voor jou en de paarden

Ik geloof dat de bekapping een fundament is voor de gezondheid van paarden. 

Door mijn biomechanica achtergrond en, ondertussen 5, whole horse dissections kan ik steeds meer de verbinding leggen met vroegtijdige blessures en een minder goede bekapping. 

Steeds vaker kampen jongere paarden met blessures of zwakheden in het lichaam. Goede hoeven is echt een basis die zorgt dat paarden makkelijker met fysieke ongemakken kunnen omgaan en minder snel grote blessures oplopen. 

Daarom wil ik deze cursus los van mijn grote jaar cursus aanbieden zodat ook jij jouw jonge paard kunt leren om voetjes te geven met positieve bekrachtiging. 

Na deze minicursus....

Begrijp jij hoe je een goede opbouw maakt, positieve bekrachtiging op de juiste manier kunt inzetten, waar het eventueel fout kan gaan en hoe je dit kunt oplossen. 

Door mee te kijken in de reis van Wiseguy krijg je meer inzicht in het proces en waar je eventueel tegen aan kunt lopen. Je ziet een rauw beeld zonder alleen maar mooie praatjes, hierdoor kun je realistischer inschatten wat voor jouw paard nodig zal zijn. 

Een goede opbouw vind ik belangrijk in iets nieuw leren. Zowel voor paarden als voor mensen, daarom heb ik een fundamentele basis neer gelegd in deze minicursus waardoor je toch de juiste informatie krijgt om echt te weten waar jij mee bezig bent. 

Deze cursus gaat de start zijn van meer positieve bekrachtiging in jullie relatie samen en gaat voetjes geven weer leuk maken!

Minicursus 'Voetjes geven met R+'

Minicursus 'Voetjes geven met R+'

€27 ,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Na het aanmelden krijg jij binnen 24 uur jouw inloggegevens voor de minicursus toegestuurd via de mail. Hou rekening dat de mails soms in de spam terecht komen!

Ja! Elk paard verdient het om een fijne ervaring met bekappen te krijgen. Als jouw paard moeite heeft met voetjes geven of je merkt dat het toch nog wat beter kan, dan is deze minicursus voor jou!

Je houdt 6 maanden toegang tot deze minicursus.

Zeker weten! Juist als je paard wat mankeert is het extra belangrijk hem goed te leren lezen en ondersteunen. 

Vaak komen bekapproblemen ook door fysieke klachten. Hoe eerder jij de signalen leert lezen en hem echt met keuzevrijheid en positieve bekrachtiging gaat trainen, hoe eerder je paard ook kan aangeven tot waar zijn fysieke capaciteit gaat. 

Zo kun je inspelen op de behoeftes en kun je bekappen voor beide weer een fijne ervaring laten zijn. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op.