Online zelfstudie

Fase 2: Verbonden samenwerken

Van strijd naar samenwerking, ontdek de kracht van R+ en keuzevrijheid!

Herken je dit? Je wilt een betere band met je paard, maar je merkt dat het net niet helemaal werkt. Je moet voor je gevoel nog te vaak het touw of druk gebruiken, je paard begrijpt niet wat je van hem wilt en de dagelijkse omgang en verzorging voelen vaker als een strijd dan gemak.

Je wilt graag op een leuke manier samenwerken, maar je weet niet goed hoe. Misschien ben je bang dat als je voer gaat gebruiken, je paard opdringerig wordt. Je wilt gericht starten met een training zonder veel fouten te maken, zodat zowel jij als je paard er plezier aan beleven.

Met deze cursus leer je trainen vanuit positieve bekrachtiging. Je ontdekt de psychologie van het paard en krijgt diepgaande kennis over het brein en leerproces van jouw paard. Dit zorgt ervoor dat elke training succesvol wordt en je omgang met je paard aanzienlijk verbetert.

Leer hoe je keuzevrijheid geeft en in dialoog gaat met je paard. Dit lost veelvoorkomende problemen op zoals enten, voetjes geven, en ontspannen wandelen. Geen gedoe meer met een paard dat niet wil meelopen of stil staat. Maar een paard wat jou begrijpt en vooral, jij jouw paard!

Deze cursus maakt de training makkelijker en helpt negatieve ervaringen oplossen. Je paard leert sneller en gerichter, zonder strijd, en wordt blij om je te zien. Uiteindelijk werk je zonder touwen of lijnen in perfecte harmonie.

Van angst naar vertrouwen

Mijn paard Teach wilde niks meer. Na ruw en hardhandig ingereden te worden wilde hij geen contact meer met mensen. Toen hij bij mij kwam zag ik hoeveel angst hij had. Met de kennis van toen probeerde ik hem te helpen, maar niks hielp op lange termijn. Elke dag kon ik opnieuw beginnen. 

Na 6 maanden bleef hij bij mij, om oud te worden. Ik had de hoop opgegeven om nog iets met hem te bereiken. Maar toen ik de kracht van R+ vond, leek er een verandering plaats te vinden. 

Inmiddels staat hij te wachten bij het hek om samen aan de slag te gaan. Hij kan focussen, ontspannen en wilt samenwerken.  Zijn mindset is 180 graden gedraaid en zelfs de meest angstige ervaringen kunnen we nu samen omzetten in positiviteit. 

Ik had zelf nooit gedacht dat ik met voertjes ging werken, maar nu ik begrijp hoe het werkt en zie hoe krachtig het is, ga ik nooit meer terug. Met alle kennis die al bestond, is dit een enorm mooie toevoeging op Fase 1. 

 

Het perfecte vervolg op fase 1

Onze online cursus biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk, waardoor je niet alleen de psychologie en leerprocessen van je paard begrijpt, maar deze kennis ook effectief kunt toepassen.

We besteden veel aandacht aan de fundamenten, zodat geen enkel paard spanning rondom voer ervaart en moeiteloos getraind kan worden met positieve bekrachtiging.

Na fase 1 is dit de perfecte doorstroom om op te bouwen naar daadwerkelijk training en omgang vanuit R+. Met het mentale vertrouwen en zekerheid vanuit fase 1 ga jij met jouw paard positief aan de slag. 

Deze vervolg cursus zorgt voor een stressvrije, plezierige training en een sterke, harmonieuze band tussen jou en je paard. Jouw paard zal je dankbaar zijn dat jij gekozen hebt voor een zachte, liefdevolle trainingsmanier!

Leer positieve trainingsmethode die jou en je paard helpen om elkaar beter te begrijpen, sneller te leren en met plezier samen te werken. 

Over de cursus zelf:

Deze fase is echt gericht op positieve bekrachtiging inzetten vanuit een ontspannen fundament. Hij is alleen te volgen als vervolg op fase 1 omdat die methode en technieken nodig zijn om deze fase vlekkeloos te voltooien. 

Via de mooie dissectie beelden begrijp jij het brein nog beter en daarmee ook de psychologie van je paard. 

In deze cursus zitten ook weer casussen van geheel ‘groene’ paarden of paarden met een ‘probleem’ die getraind worden met R+. Zo kun je nog beter het proces begrijpen. 

Hoewel R+ een leermethode is die al heel lang bestaat, komt hij in deze cursus in een nieuw jasje te staan waarbij je alle informatie van fase 1 integreert om vanuit deze fase te gaan bouwen naar een vlekkeloze omgang en later naar fysieke balans (fase 3).

Dit is het fundament waar je op bouwt om jouw band met je paard niet aan te tasten, zelfs als je soms wat minder leuke dingen doet zoals stil staan, wormenkuren of voetjes geven. Met deze cursus blijft alles wat jullie samen doen een feestje. 

Bekijk ook de andere fases:

Betaal in 1 keer of in termijnen

Fase 1, 2 en 3

Fase 3 is op dit moment (nog) niet beschikbaar.

Fase 1 en 2

Fase 2 is op dit moment (nog) niet beschikbaar.

Fase 1

€ 127,-

€ 97,-

Je krijgt toegang op 20 Juli 2024

Nog een keer op een rijtje:

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja! Nadat de toegangsperiode van de cursus voltooid is, kun je per jaar verlengen voor €49,95

Ja! Dit gaat jou en je paard alleen maar meer dieptegang bieden en elkaar naar elkaar toe laten groeien. Je leert elkaar echt begrijpen en misschien kun je zelfs wat dingen toevoegen in je opleiding om nog meer veiligheid aan jouw paard te bieden. Al met al gaat het je sowieso enorm veel geven! 

Ja, echt wel! Ook als je een ouder paard hebt kun je zelf onwijs veel leren van dit programma maar ook nog heel erg veel toevoegen waardoor jullie band alleen maar sterker wordt!

Bij de aanschaf van Fase 1 krijg je 1 jaar toegang.

Fase 2 krijgt toegang op 1 Augustus 2024.

Het resultaat van deze cursus is direct verbonden met de fysieke en mentale belastbaarheid van jouw paard en de inzet die jij zelf toont.