Online zelfstudie

Fase 3: Verbonden in balans

Samen naar functionele balans en samenwerking!

Wil jij dat jouw paard een sterke basis in balans heeft en dit leert via positieve bekrachtiging? Wil jij weten hoe je je paard functioneel kunt trainen met deze aanpak? Deze cursus biedt een gerichte stap-voor-stap methode voor zowel theorie, fundamentele oefeningen en een goed gebalanceerde opbouw later voor het rijden.

Voorkom blessures en zorg ervoor dat je jonge paard gezond blijft en fysiek voorbereid is voor het rijden. Leer alles wat nodig is om de oefeningen goed te begrijpen, je paard van binnen en buiten te kennen, en de theorie gemakkelijk naar de praktijk te vertalen.

Ontdek hoe je kunt zien of je paard de training aankan en problemen vroegtijdig kunt herkennen.

Van disbalans naar balans

Toen ik er achter kwam dat ik eigenlijk alles met R+ wilde trainen vond ik het heel moeilijk om dat voor me te zien als functionele balans training. 

Ik maakte me vooral veel zorgen over hoe dat dan werkte en of de precisie dan nog wel klopte. Niks bleek minder waar. Ook met positieve bekrachtiging kan je je paard functioneel in de balans trainen! 

Samen met Teach ben ik de reis aan gegaan om alle fundamentele oefeningen te onderzoeken. Hoe kon ik hem leren wat ik wilde dat hij wist? Hoe werkte het met het aanleren van moeilijkere hulpen zoals kaakflexie of schouders verzetten? Die gehele reis heeft ons nog meer naar elkaar toegebracht en ik merkte dat hij net zo’n goede, al dan niet betere, balans kreeg met R+ dan zonder. 

Met alle fases die je hiervoor hebt gedaan is dit waar je naar toe werkt. Zonder mentaal vermogen en goede communicatie kun je deze fase niet doeltreffend doorlopen. 

Je leert niet alleen balans training maar juist ook vroegtijdig problemen herkennen. Zo kan jij er op tijd bij zijn als jouw paard mogelijk last heeft van iets fysieks! Door mijn kennis vanuit mijn opleiding als Bewegingsanalist in behapbare basis vorm te stoppen, leer je vanuit de kern naar het lichaam van je paard kijken. 

Geen zweverige methodes maar wetenschappelijk onderbouwde functionele beweging voor jouw jonge paard! En dat allemaal nog steeds met positieve bekrachtiging, liefde voor het paard en onderling vertrouwen. Heerlijk toch?!

de fysieke basis die blessures voorkomt en de perfecte basis is voor rijden

Deze cursus zit bomvol kennis die in hapklare informatie gestopt is. Jarenlange opleidingen, cursussen en uren lang onderzoeken lezen is omgezet in makkelijk leesbare taal. Niet te moeilijk maar wel doeltreffend. 

Leer het systeem van jouw paard kennen op een manier die je nog nooit eerder hebt gehad! Leer in de basislijnen de neurologie, biomechanica en fysiologie van het bewegingsapparaat van jouw paard kennen. Maar dat is niet alles! Leer ook vroegtijdig herkennen wanneer 1 van deze systemen niet helemaal functioneert zoals hij hoort te functioneren. Met al deze informatie gaan we de vertaling maken naar de praktijk, hoe train je een paard dan in verticale en horizontale balans via R+? Ik neem je mee door de fundamentals, werken met 1 of 2 teugels en hoe je jouw paard opbouwt in de balans. 

Bonus is dat dit een perfecte basis geeft om later op door te gaan met het rijden. 

Door functioneel te trainen ben je overbelasting en later blessures voor. Je leert hoe functionele beweging echt in elkaar zit en begrijpt het paardenlichaam als nooit te voren! 

In deze cursus heb ik al mijn fysieke kennis in een basis pakketje gestopt met een makkelijke link naar hoe je dit nou in de praktijk uit oefent. De oefeningen zijn gericht en opgebouwd vanuit de stap-voor-stap fundamenten die je je paard aanleert. 

Balans training met R+ op een functionele manier was nog nooit zo makkelijk!

Over de cursus zelf:

Deze fase is gericht op het begrijpen van het lichaam op alle lagen. Je leert vroegtijdig problematieken herkennen en je leert wanneer jij aan de bel moet trekken. 

Door de stap voor stap filmpjes leer je gemakkelijk alle fundamenten aan aan jouw paard om vervolgens de oefeningen uit te voeren die voor betere balans zorgen. 

Deze training zorgt dat jouw paard zijn lichaam niet (onbedoeld) overvraagd wordt, voorbereid wordt op ruitergewicht en training in de bak, ontwikkeld op een manier waarbij blessures voorkomen worden en met de inzet van R+ begrijpt jouw paard heel gericht wat er gevraagd wordt en heeft hij of zij er ook nog eens plezier in! 

Dit fundament kan alleen goed getraind worden als je fase 1 en 2 hebt afgerond. Want zeg zou zelf, als jij spanning ervaart kunt je niet goed focussen op de kleine spiertjes in je lichaam, en als jouw eigenaar iets heel moeilijks vraagt maar je snapt niet wat ze bedoeld, gaat het ook erg lastig.

Maar, als jouw paard al deze fundamenten heeft heb je met deze fase erbij denk ik de meest complete opleiding of heropleiding voor jouw (jonge) paard.  Een opleiding waarbij mentale gezondheid, ontspanning, samenwerking en straks ook fysieke gezondheid voorop staat. 

Ik zeg, de beste basis die jij en jouw jonge paard maar kunnen wensen! 

Bekijk ook de andere fases:

Betaal in 1 keer of in termijnen

Fase 1, 2 en 3

Fase 3 is op dit moment (nog) niet beschikbaar.

Fase 1 en 2

Fase 2 is op dit moment (nog) niet beschikbaar.

Fase 1

€ 127,-

€ 97,-

Je krijgt toegang op 20 Juli 2024

Nog een keer op een rijtje:

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja! Nadat de toegangsperiode van de cursus voltooid is, kun je per jaar verlengen voor €49,95

Ja! Dit gaat jou en je paard alleen maar meer dieptegang bieden en elkaar naar elkaar toe laten groeien. Je leert elkaar echt begrijpen en misschien kun je zelfs wat dingen toevoegen in je opleiding om nog meer veiligheid aan jouw paard te bieden. Al met al gaat het je sowieso enorm veel geven! 

Ja, echt wel! Ook als je een ouder paard hebt kun je zelf onwijs veel leren van dit programma maar ook nog heel erg veel toevoegen waardoor jullie band alleen maar sterker wordt!

Bij de aanschaf van Fase 1 krijg je 1 jaar toegang.

 

Fase 3 krijgt toegang voor deel 1 op 1 September en deel 2 op 1 Oktober 2024.

Het resultaat van deze cursus is direct verbonden met de fysieke en mentale belastbaarheid van jouw paard en de inzet die jij zelf toont.