Ik ben zo blij dat ik bij Equinestudies de cursus taping heb gedaan. Een basis die heel veel aanvult voor mij als trainer, het maakt me breder inzetbaar en onafhankelijker.

Graigor is nu een week in training. Via hersenwerk heb ik hem al heel wat mogen leren kennen maar als ik een halster om wilt doen zegt hij eigenlijk meteen ‘nee’.

Als ik hem wil aanraken links of rechts is hij rillerig, vooral als er een basis spanning is. Bij de kennismaking had hij dit minder, het lijkt dus erger te worden in spanningsmomenten.

Niet heel handig want als je gaat beleren zal dat ook wel eens een beetje spannend zijn, hoe goed we een paard ook voorbereiden.

De eigenaren zeiden dat ze er trainingsgericht mee bezig zijn gegaan. En als eerste zou ik ook denken oke dan moet hij beter met spanning omgaan, maar de aanraking op zijn lijf vertelde me andere informatie. Informatie die niet alleen met training op te lossen is, het lijkt namelijk alsof zijn fascia zo strak zit dat het spanning vast houd en informatie niet goed laat doorstromen. Wat aanrakingen, ook als ze zacht zijn, hard en fel laten voelen. Alsof je zegmaar een elektrische stroming voelt als iemand je aanraakt, zo voelt het (in mijn beleving) bij hem als ik hem aanraak.

Nou ben ik geen behandelaar maar met de basis cursussen bodywork en taping heb ik wel iets kennis over het kunnen masseren en aanraken zodat iets weer doorstroomt. Voor Graigor is dat eigenlijk de eerste stap naar vertrouwen. Het is een redelijk onschuldige massage en aanpak die wel veel bonding kan geven.

En dus ook vertrouwen in de mens. Want hoe meer mijn handen en acties hem kalmeren en veilig laten voelen, hoe eerder hij vertrouwen in mij krijgt dat ik hem zie en hoor zoals hij is.

Vandaag heeft hij dus taping gekregen, nog geen massage want dat werd hem teveel. De taping is wat wobbly aangelegd want het koste veel geduld om hem te overtuigen dat dit echt voor hem was, niet voor mij. Naja indirect natuurlijk wel. Paard blij, ik blij zegmaar.

Ik heb bewust voor rood gekozen. Waarom? Gevoel. Een warmer gevoel, een passender gevoel. Of je er in geloofd of de kleuren uitmaken maakt niet zoveel uit, het helpt hem en deze kleur staat hem toevallig ook nog eens mooi. Vind je ook niet?

Gratis e-boek

In 5 stappen meer verbinding met jouw jonge paard

In dit e-boek neem ik je mee door de 5 stappen naar verbinding. 

Ik heb mezelf afgevraagd wat nou goede en toepasbare tips kunnen zijn die je zelf al kunt ondernemen die jouw dichter bij je paard brengen, en daar zijn deze 5 stappen uit gekomen. 

Elke stap is uitgebreid uitgelegd en heeft foto’s ter inspiratie. Ik hoop dat je er veel aan zult hebben!

Meld je hieronder aan om deze waardevolle gratis download te krijgen!

Marketing door