Het kickstart traject

4 maanden 1 op 1 samen aan de slag

Het Kickstart traject

4 maanden 1 op 1 samen aan de slag

Jouw fundament voor de toekomst

Jij wilt dat jouw paard geniet van samen met jou werken. Jij wilt dat jouw jonge paard goed opgeleid wordt zowel mentaal, in de omgang en communicatie als fysiek en zich daarbij goed voelt bij jou.

Je wilt gerichte keuzes kunnen maken en het idee hebben dat je echt weet wat je doet en waarom. 

Je wilt je sterk voelen en uiteindelijk samen plezier kunnen maken. 

Jij bent diegene die zoekt naar een opleiding voor jouw paard vanuit de stem van jouw paard. Jij zoekt naar een opleiding zonder opbouwende druk maar met positiviteit en weet dat goede dingen tijd nodig hebben om dat te realiseren. 

Het kickstart traject heeft mij en mijn paard ontzettend veel handvaten gegeven. Ik had van te voren niet gedacht dat ik zoveel zou kunnen groeien in zo’n korte tijd. Maar juist door het gerichte traject en de zelfstudie online met vraag momenten via whatsapp, zijn we onwijs gegroeid. Dit is voor mij en Santos een heel erg mooi startpunt en natuurlijk gaan we verder! Ik zou iedereen met een (jong) paard of een ouder paard die de basis echt goed wilt hebben dit aanraden! 
 
– Ivita en Santos 

Ik geloof dat de opleiding van een jong paard gaat over het hele proces samen. Niet even snel in een paar weken of maanden, of zonder goede fysieke en mentale voorbereiding maar met zorgvuldigheid en kwaliteit. 

Het fundament voor alles wat je samen later wilt doen moet sterk zijn. Net zoals bij een huis moet je een goed fundament hebben als je wilt dat het duurzaam is. In dit traject gaan wij daar een kickstart aan geven!

Ik start altijd met mentaal vermogen en ontspanning, vanuit daar werken we aan de onderlinge communicatie en met die fundamenten kun je fysieke balans gaan trainen als voorbereiding op het rijden. 

Zo gaat jouw fundament kloppen. Zo voorkom je miscommunicatie, onnodige spanning en/of blessure leed. En ga je de reis maken naar echte verbinding, samenwerking en onbelemmerde communicatie! 

Coaching voor jou, zodat jij jouw paard beter kan begeleiden

Ik help jou als coach, door inzichten & technieken te geven zodat jij zelf jouw paard leert begrijpen, lezen en uiteindelijk zelf leert opleiden.

Door mijn sensitieve aard kan ik snel invoelen bij jou en je paard. Met tactiek, creatieve oplossingen, een helikopterview en oog voor details gaan we samen het traject aan. Soms zal ik een spiegel voor houden zodat jij ook zelf het inzicht krijgt om jouw eigen patronen te zien. 

Door de kleinste signalen bij paarden te zien, goed in te leven en de details mee te nemen naar het grote plaatje, is het snel helder waar het knelpunt ligt.

Met creativiteit en een goede strategie gaan we stap voor stap werken naar ontspanning, samenwerking en een mentaal en fysiek gezond paard!

Ik werk niet met een quick fix of  kant en klare oplossing maar kijk en denk elke sessie met jullie mee. Het is belangrijk dat jij dan ook je eigen verantwoordelijkheid neemt en de aangeboden handvaten in de praktijk gaat brengen.

Deze dynamiek en samenwerking maakt dat deze trajecten ultiem geschikt zijn om te zorgen dat jij op je eigen benen komt te staan. Het helpt je daadwerkelijk de kern van het probleem aan te pakken en daar zelf ook echt stappen in te kunnen zetten. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Door deze trajecten kun je de start maken om onafhankelijk samen met je paard te werken.

Hierdoor ga jij betere keuzes voor jouw paard maken en gaan jullie samen dichter naar elkaar toe groeien.

Ik heb in mijn training vaak mijn paard voorbijgelopen en heel veel NEE heb ik over het hoofd gezien. Dankzij het 4 maanden traject heb ik samen met Manon kunnen werken aan meer rust, vertrouwen, connectie en daardoor mentaal vermogen. Heel dankbaar voor de ontwikkeling die ik nu al zie. Een rustiger paard dat ik ook steeds beter kan lezen en helpen. Eindelijk de juiste weg naar een gelukkige samenwerking tussen mij en mijn paard. Kijk uit naar het vervolg waarbij we nog verder haar mentaal vermogen opbouwen, haar fysieke vermogen verder gaan ontwikkelen en tevens mijn trainingsvaardigheden gaan trainen.
 
Super bedankt dat je mij verder helpt dan ik ooit ben gekomen! En tevens helpt om mijn fundament nu echt goed te leggen.
 
– Sabrina en Mairos 

Elke sessie helpt je verder

Elke sessie starten we samen met een gesprek over hoe het is gegaan en waar je hulp mee zou willen die dag. Vanuit dat gesprek kijk ik mee met jullie training of geef ik alvast een start voor nieuwe oefeningen. Soms moet ik even invoelen en pak ik even de training over, soms blijf ik observeren en je van een afstand helpen. Elke sessie is mijn doel om hollistisch te kijken naar dat wat nodig is. Soms kan dat naast de training ook coaching van jou zijn en soms moeten we weer even wat meer observeren van je paard.  

Elke sessie ga je weer geïnspireerd aan het werk samen met je paard. Aan het eind van het traject kun je beleven dat je zelf veel meer weet over jouw paard, niet alleen de signalen of wanneer je wel of niet iets wilt doen, maar ook of het lijf van je paard nog goed in orde is of dat er iemand bij mag komen. Je kunt al beter inschatten wat jouw paard mentaal en fysiek aan kan en weet dan ook echt hoe je daarop kan inspelen. 

Na het kickstart traject heb jij al zoveel meer kennis en skills in je rugzak zitten. Welk fundament ook nodig is voor jou en jouw paard, met het kickstart traject ga je dat fundament opbouwen zodat het langdurig blijft, in welke situatie dan ook.

Een zorgvuldig persoonlijk traject

Persoonijk en online

Elk traject wordt ondersteund door online lessen via het online programma en je kunt vragen stellen via whatsapp support.

Elke week kun je een filmpje van 2 minuten doorsturen waarin je de kern van de training op film hebt. De meeste eigenaren knippen en plakken een aantal momenten waar ze vragen over hebben. Door te focussen op de kern ga jij al meer nadenken over wat jij precies ziet en waar je vragen over hebt. Zo wordt je steeds een stapje meer onafhankelijk!  

In het online programma vind je alle informatie die je nodig hebt om succesvol samen te ontspannen, trainen en samenwerken. Vanaf anatomie, management en signalen lezen tot mentale trainingen, R+ training en  balans training. Via dissectie beelden en beelden van semi wilde paarden krijg jij op een geheel andere manier kennis met deze onderwerpen. 

Dit traject is zorgvuldig gebouwd om jou en jouw jonge paard optimaal te ondersteunen op lange termijn. In het online gratis kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden en kun je indien mogelijk deze trajecten aanpassen om echt maatwerk te krijgen. 

Lees wat anderen vinden:

De 1 op 1 begeleiding van Manon is veel meer dan een coachsessie of grondwerklesje. Er wordt niet alleen praktisch gewerkt aan trainingsdoelen. Manon heeft met mij meegedacht op ieder aspect dat van belang is. Voeding, management en huisvesting, fysieke belastbaarheid, mentale belastbaarheid, en natuurlijk mijn trainingsvaardigheden. Maar de 1 op 1 begeleiding gaat nog verder, want ze heeft ook onwijs veel betekend voor mij om te gaan werken aan mijn eigen belastbaarheid, en de impact van mij zelf op het leven van mijn pony’s. Zoals ik zei; Manon denkt mee op ieder aspect dat van belang is.
Sharon en Ozzy
“De ervaringen die we bij jou hebben opgedaan zijn ons zoveel waard geweest. Zo ontspannen en fijn als George is geworden, was hij daarvoor nooit. Dit programma haalt het beste in je naar boven om beter naar je paard te luisteren. Ik wil je daar ook erg voor bedanken! Het is een teamsport en ik had mijn teammaatje niet kunnen begrijpen zonder jou.”
Nicole en George
'Tess en ik gingen samen door het proces. Manon had heel knap in korte tijd mijn deurtjes open. Ze had mijn proces haarfijn in de gaten. En stevig in haar schoenen wist ze mij in beweging te zetten. Direct en duidelijk. Daar hou ik van. Ik ben erg blij dat wij bij haar terecht zijn gekomen. Tess is zo zacht en open geworden. Ik voel me nu echt verbonden met Tess, vol vertrouwen en liefde. Een prachtig proces.'
Marianne en Tess
“Ik wilde mijn jonge paard opleiden en merkte meteen dat dit niet op de standaard manier kon gebeuren. Vol vertrouwen ben ik met Manon in zee gegaan. Wat zij met hem deed was magisch te noemen. Ze kreeg hem volledig ontspannen en in verbinding. Ondanks dat ik nog erg van hem heb genoten toen hij mee naar huis was, heb ik na een tijdje de keuze gemaakt om Keitaro in te slapen toen we er achter kwamen dat hij zenuwschade had. Met de gevonden afwijkingen vond ik het nog knapper wat ze met ons heeft bereikt. Ik zou zo met mijn volgende paard naar haar toe gaan, en ik ben best kritisch! Dankjewel voor je kennis en kunde Manon.”
Esther en Keitaro

Ben jij klaar om de brug te slaan?

Om echt voor langdurige fysieke gezondheid, zuivere verbinding en stressloze omgang en training te gaan? 

Jij gaat de brug tussen kennis en praktijk maken en echte samenwerking ervaren!

Equine Assessment Strategie sessie

Om kwaliteit te waarborgen houd ik altijd eerst een gratis online intake/kennismaking. In deze intake kun je jouw wensen en doelen vertellen, je verhaal, wie jouw paard is en of ik je met jouw hulpvraag kan helpen.

Je krijgt de kans wat filmpjes in te sturen van jouw paard zodat ik alvast een beeld heb van jouw paard.

Vanuit hier kunnen we bepalen of we een Equine Assessment Strategie sessie plannen. 

In de Equine Assessment Strategie sessie van ongeveer 2 uur nemen we uitgebreid de tijd om alle factoren in beeld te krijgen, ik kijk holistisch dus kijk ook naar het management, de huidige omgang, verbinding en het lichaam/ mentale staat van je paard.

Via een Equine Assessment van jouw paard hebben we een helder beeld van de fysieke nulmeting van jouw paard en via de strategie sessie definiëren we de langetermijndoelen, de prioriteiten van de training en maken we helder welke richting we op kunnen gaan. 

Ook krijgen jullie samen alvast gerichte oefeningen om een kick start te krijgen naar meer verbinding! 

In de afgelopen 4 maanden heb niet alleen ik en mijn paard ontzettend veel geleerd maar zie ik ook duidelijke veranderingen in mijn paard. Ik merk dat mijn paard niet alleen in de training anders reageert, maar juist ook in zijn eigen leven. Zo merk ik dat hij in de kudde veel zelfstandiger en zelfverzekerder is maar dat hij ook spannende dingen op een geheel andere manier ontdekt dan andere paarden. In de training merk ik dat hij veel communicatiever is geworden. Hij kan veel beter aangeven dat hij rust nodig heeft of wilt stoppen en dat doet hij op een hele respectvolle manier. Hij wilt veel meer samen met mij ondernemen. Al met al ben ik echt heel blij met het kickstart traject en het heeft boven verwachting effect gehad. Op dit fundament kunnen we echt verder!
 
– Marjorie en Tango 

Plan jouw gratis online kennismaking

Het kickstart traject

Elk persoonlijk traject passen we naar aanleiding van de Equine Assessment Strategie sessie aan op de behoeftes en uitkomst. Zo is maatwerk altijd mogelijk maar hieronder vind je de basis opzet van het kickstart traject. 

Kickstart traject

4 maanden 1 op 1 begeleiding naar het aller beste fundament

In 1 keer €777

of

4 termijnen van €222

Dit bedrag is inclusief reiskosten in NL, BTW, online zelfstudie programma & whatsapp support LITE

Vragen die je misschien nog hebt:

Ik kom overal in Nederland! 

Jouw kennismaking kan vaak al binnen 2 tot 6 weken ingepland worden. 

De meest voorkomende routes zijn staan hieronder beschreven per gemeente. Als je wilt aansluiten rondom deze routes is de kans groot dat je snel terecht kunt voor een kennismaking.

Gelderland: 

Ede, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn

Noord-Brabant:

Oss, S’Hertogensbosch, Eindhoven

Overijssel:

Zwolle, Almelo

Drenthe:

Hoogeveen, Emmen, Meppen

Noord-Holland:

Hilversum, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Alkmaar

Duitsland:

Papenburg

Vaak kan je met je eerste kennismaking terecht binnen 2 tot 6 weken. 

Als je aansluit op de onderstaande routes heb je kans dat ik je zo spoedig mogelijk al kan inplannen. Bij afwijkingen van deze routes kun je rekenen op ongeveer 4 tot 6 weken tot onze eerste afspraak. Vaak bij nood graag even contact opnemen voor de mogelijkheden.

Gelderland: 

Ede, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn

Noord-Brabant:

Oss, S’Hertogensbosch, Eindhoven

Overijssel:

Zwolle, Almelo

Drenthe:

Hoogeveen, Emmen, Meppen

Noord-Holland:

Hilversum, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Alkmaar

Duitsland:

Papenburg

Na het kickstart traject hebben wij weer een incheck moment. Je kunt kiezen om nog een keer het kickstart traject te verlengen, dit kan maximaal 2 keer.

Of je komt in aanmerking voor het exclusieve jaartraject waarin we echt een jaar lang samen werken. Dit traject heeft nog veel meer voordelen en is echt een commitment. Met het jaartraject werk je naar echte onafhankelijkheid samen met jouw jonge paard. Je kunt meer vinden over dit traject onder het kopje ‘Exclusief jaartraject’.