Voor de beste basis die jij en jouw jonge paard verdienen!

Online cursus

Verbonden op de grond

Leer alles wat je moet weten voor verbinding op de grond

Zoek jij verbinding met jouw jonge paard? Om de opleiding echt goed neer te zetten? In ontspanning en samenwerking? 

In deze cursus leer jij werken met positieve bekrachtiging, mentale trainingen en met keuzevrijheid. Jij leert het lichaam van jouw jonge paard kennen, gedrag begrijpen, signalen lezen en samen training. 

Van ontspannen wassen, stilstaan en nog veel meer naar ontspannen samen wandelen en goed prikkels verwerken!

STOP met het creëren van blinde gehoorzaamheid maar ga samen jullie leven opbouwen. Laat dromen uitkomen, SAMEN met de stem van je paard. Na deze cursus heb je geen robotpaard of doodgeslagen vogeltje, maar een partner waarmee je samen door de wereld beweegt. 

Fase 1: Verbonden in ontspanning

Ontdek de essentiële eerste fase van dit online programma, waarin we diep ingaan op de voorbereiding vóór je daadwerkelijk begint met trainen.

Leer over de waar jouw paard vandaan komt, het belang van management, hoe gezond kuddegedrag er uit ziet en waarom dit cruciaal is voor succesvolle start van je training.

Ontdek hoe paarden ontspannen door inzicht te krijgen in hun zenuwstelsel en hoe je kunt herkennen of je paard spanning heeft via het herkennen van de kleinste signalen.

Verrijk je kennis met modules over hersenwerk, effectieve ontspanningstechnieken en basisanatomie van het paard, inclusief het skelet, groeischijven en groeifases.

Dit vormt een solide basis voor een sterke band en echte interne ontspanning, terwijl jij een stabiele basis krijgt voor jouw paard als eigenaar.

Fase 2: Verbonden samenwerken

Ontdek de vervolg fase van dit online programma, waar we dieper ingaan op paardenpsychologie en de werking van hun hersenen.

Leer alles over leertheorieën en hoe je deze kennis kunt toepassen in jouw training. Ontdek de kracht van positieve bekrachtiging (R+) en leer hoe je ontspannen en effectief kunt trainen, met een focus op voorbereidingen vóór de training. Leer alle basis fundamentele oefeningen voor een ijzersterke basis die nergens meer heen gaat.

Leer met deze basis hoe je de verzorging en omgang kunt aanleren met behulp van R+.

Daarna gaan jullie samen de wereld verkennen met behulp van deze technieken, die voortbouwen op de kennis uit fase 1. 

Zo kunnen jullie echt verbonden samenwerken in alle omstandigheden. 

Samen sta je sterker

Ieder heeft zijn expertise en samen kun je steeds meer informatie delen. In dit programma werk ik samen met een aantal experts, bekijk ze hieronder!

395180791_7475137005847377_2894672028837337091_n
Annette Timmer
Iriscopist
281518057_10159876190193544_6427709560202462624_n
Femke Dolle
Huisvesting & inscharing
IMG_4572-2
Jessica Vos
Hoefspecialist
292321702_450022063796849_3428126278927778317_n
Tamara Dorresteijn
Hersenwerk specialist

Alles valt of staat met signalen lezen

Het is tijd dat we paarden ECHT gaan zien! In deze cursus leer jij alles over gedrag en signalen die je wilt zien in je training. Zo ben je spanning, negatieve ervaringen en beschadigingen aan de vertrouwensband met je paard VOOR!

Leer wanneer jij iets WEL of juist NIET wilt doen. 

Leer met R+ trainen!

Maak de brug tussen jouw wereld en die van je paard! Vind meer verbinding, meer positiviteit en plezier in de training.

In deze cursus leer jij R+ in combinatie met keuzevrijheid vlekkeloos aan! Jij leert een fundament vanuit ontspanning leggen en negatieve emoties of frustratie voor zijn.  

Jij weet na deze cursus hoe je het inzet, hoe je het moet gebruiken en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Ja, dit is OOK voor jou en jouw jonge paard weggelegd en ik ga je daar bij helpen!

Over de cursus zelf:

Bekijk per module de inhoud:

Leer je paard kennen in de kern! Dit is de start van alles, het bouwpakket waar je paard zijn leven op voor borduurt. En daarom is het ook zo belangrijk om dat goed te begrijpen! 

Je leert hoe de anatomie van het bewegingsapparaat in elkaar zit via mooie dissectie beelden en creatieve uitleg met botjes. 

Je leert verschil zien tussen bouw, houding en spier activiteit. 

En je leert de zwakke plekken van je paard herkennen waardoor je meer inzicht hebt om blessures te voorkomen.

Let op! Dit onderdeel bevat veel foto’s en video’s van de dissectie van een paard. Hierbij zie je alles wat er onder de huid afspeelt.  

Management is het belangrijkste fundament na een goed lijf voor jouw paard. 

Zoveel gedragsproblematiek, blessures en slijtage kan voorkomen worden door goed management! 

In dit onderdeel leer je er alles over! En samen met Femke Dolle kijken we ook nog eens naar inscharing & Passive physio. 

Weg met dominantie technieken! Anno 2024 is er zoveel meer kennis die aanduidt dat paarden helemaal niet met dominantie werken maar juist met harmonie!

Krijg inzicht in hoe gedrag onderling dan wel in elkaar steekt. Krijg bijzondere beelden te zien van de communicatie tussen de Koniks onderling en leer hoe harmonie er dan echt uit ziet. 

Gedrag begrijpen gaat je helpen om al jouw overtuigingen van vroeger los te laten en te zien waarom samenwerken met paarden zo harmonieus kan worden!

Zonder de achtergrond is het lezen van signalen giswerk. Door te snappen hoe het zenuwstelsel werkt en hoe je paard de wereld ziet kun jij zoveel gedrag voor jezelf al verklaren! 

Je kunt gaan zoeken naar de kern en vanuit daar het aanpakken. Dat gaat je echte stappen opleveren! 

In deze module gaan we in op prikkelverwerking, de werking van de hersenen en de zintuigen. 

Ook legt Annette Timmer je in dit onderdeel alles uit over ogen! 

Dan de praktijk.. Waar start je? Wat moet je weten? Waar zoek je naar?

Het lezen van signalen gaat de stem van je paard vertalen. Nog nooit is het zo duidelijk geweest wat je paard bedoeld en waar je paard mee kampt!

Door de vele praktijkfilmpjes leer jij signalen zien in de kleinste details! 

YES! Jij wilt met positieve bekrachtiging werken, jij wilt keuzevrijheid geven en dwang de deur uit gooien!

Dat gaan we regelen.

In deze module leer je alles over voertjes inzetten, ontspanning behouden en alle andere fundamenten die belangrijk zijn om ijzersterk in ontspanning te starten. 

Wist je dat als paarden het fundament met R+ kennen, dat alles wat je erna wilt leren 3 keer zo snel gaat als met andere leermethodes? Cool he! 

Leer hoe jouw training een succes wordt! Leer observeren, keuzes maken en houvast krijgen op de uitkomst van je training.

Met bit, zonder bit? Met halster of zonder halster? Welke keuze maak je en waarom zou je dat doen? Via dissectie beelden krijg je inzicht in de werking en keuzes.

De leukste start voor ontspanning, verbinding en focus! Leer via spel belangrijke fundamenten leggen en tegelijkertijd het zenuwstelsel en leervermogen verbeteren!

Samen met Tamara Dorresteijn leg ik de basics uit en gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

Zonder fundament, geen vervolg. Met deze fundamenten gaat je paard later alles snel en handig oppikken en hou je altijd ontspanning en verbinding.

In de praktijk leer je de fundamenten aanleren en vlekkeloos uitvoeren! De vele casus paarden geven je een goed beeld van allerlei soorten verschillende paarden. Zo leer je wat je moet doen als het even niet gaat zoals je verwacht had. 

 

Het is enorm belangrijk dat je paard goed behandeld kan worden en de omgang goed verloopt. Deze module leert je hoe je al die handelingen met R+ gemakklijk kunt maken! Inclusief bekappen, enten en wormenkuren!

Nooit meer onrust bij de dierenarts of bekapper! Nooit meer een gevecht met de wormenkuur, in dit onderdeel neem ik je er helemaal in mee!

Leer je paard kennis laten maken met allerlei verschillende uitdagingen die deze wereld met zich mee brengt, krijg inzicht in het opbouwen naar (buiten) wandelen en leer een basis leggen voor alles wat later komt.

Dit is de kers op de taart en je basis voor later! 

 

Van mij voor jou en de paarden

Ik geloof dat het anders kan en ook moet!

Met deze online cursus ‘Verbonden op de grond’ wil ik je de kennis aanreiken om het anders te doen. 

Zodat jij niet meer twijfelt en niet meer bang hoeft te zijn dat je iets niet ziet. Zodat jij vol vertrouwen samen kunt werken met jouw jonge paard en we samen blessures en onbedoeld leed gaan voorkomen!

Deze mensen gingen je voor

Ontwerp zonder titel-8
Harry sloot zich af of rende weg, ik wist niet hoe ik hem kon helpen. Inmiddels weet ik precies wanneer Harry de eerste signalen geeft van spanning, stress en overprikkeling en komt het niet meer voor dat hij wegrent, afsluit of paniek ervaart. Ik ben echt heel blij met deze cursus!
Kayleigh en Harry
PHOTO-2022-11-24-14-03-10
Dit was precies wat ik en Fleur nodig hadden! Deze cursus geeft me vertrouwen en handvatten. Ik voel de afgelopen weken voor het eerst echte verbinding met Fleur. Manon brengt haar kennis en ervaring met super veel enthousiasme, dat werkt aanstekelijk. Dit is echt een hele fijne cursus met mooie inhoud en goede lessen!
Merel en Fleur
PHOTO-2023-01-24-13-41-34
Ik heb deze methode nog nooit ergens anders gevonden. Vooral de koppeling van mentaal en fysiek vind ik geweldig. Door deze cursus heb ik absoluut meer verbinding met mijn paarden en met mijzelf. Deze cursus is echt ontzettend waardevol.
Michelle & haar paarden
rsz_1ontwerp_zonder_titel-6
Het online programma van Manon is ontzettend belangrijk in de training van mijn paard. Het heeft mij zoveel verbinding gegeven met mijn paard. Ik begrijp Omega nu echt en zie de kleinere signalen! Nog nooit heb ik op deze manier samen gewerkt met paarden maar ik wil nooit meer terug!
Amarens & Omega

Luister naar Merel over dit online programma!

Luister naar Amarens over dit online programma!

Ben jij er klaar voor?

Krijg spel, plezier en connectie samen met jouw jonge paard!

De inschrijving is gesloten

Je gaat meer dan een half jaar samen met anderen stapsgewijs door dit programma heen. In de 6 Q&A’s krijg jij de kans om samen met anderen jouw vragen te stellen en te leren van elkaar. 

Je houd een jaar toegang en je kunt al je vragen stellen in de helpende community .

Inschrijving gesloten

Online cursus 'verbonden op de grond'

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja! Nadat jij een jaar in de cursus hebt gezeten kun je per jaar verlengen voor €49,95

Ja! Dit gaat jou en je paard alleen maar meer dieptegang bieden en elkaar naar elkaar toe laten groeien. Je leert elkaar echt begrijpen en misschien kun je zelfs wat dingen toevoegen in je opleiding om nog meer veiligheid aan jouw paard te bieden. Al met al gaat het je sowieso enorm veel geven! 

Ja, echt wel! Ook als je een ouder paard hebt kun je zelf onwijs veel leren van dit programma maar ook nog heel erg veel toevoegen waardoor jullie band alleen maar sterker wordt!

Dan kun je via de community jouw vraag stellen, hier zitten alleen maar mensen in die gelijkgestemde mindset hebben of je vraagt ze in de live Q&A en als je echt jouw vraag privé wilt stellen, kun je een privé bericht sturen. Ik help je graag. 

De community is een besloten plek voor iedereen die deze cursus heeft. Je kunt hier jouw proces delen en je vragen stellen. De mede studenten kunnen met je mee denken, maar je krijgt ook antwoord van mij op jouw vragen die je in de community stelt.

Je houd 1 jaar toegang tot dit online programma en de webinars. 

Ik geloof dat een goede training en het werken naar haalbare doelen een enorme verrijking is in het leven van een gedomesticeerd paard. Natuurlijk word je je in deze cursus bewust van een aantal beperkingen en factoren waar je rekening mee moet houden. Maar JUIST door echt naar je paard te luisteren en JUIST door allround aandacht te besteden aan zijn fysieke en mentale weerbaarheid, wordt de kans dat je je droom wél waar kunt maken zo groot mogelijk. In deze cursus leer je daar een stevige basis voor te leggen, zodat jullie samen een mooie toekomst tegemoet gaan. 

Zeker weten! Juist als je paard wat mankeert is het extra belangrijk hem goed te leren lezen en ondersteunen. Niet om alleen nog maar ellende te zien, maar juist om mogelijkheden te leren zien. En geloof me, er zijn overal kleine mogelijkheden. Altijd! 

Ik begeleid nu een paard met ECVM, en natuurlijk is dit een forse beperking. Maar ook bij haar zie ik dat ze, door de aanpak die ik in mijn programma met je deel, stapje voor stapje toch vooruit gaat. Er is eigenlijk altijd meer mogelijk dan je denkt. Wel is het belangrijk daarin klein te denken, zodat de droom die je hebt juist in die kleine stapjes uit kan komen. Daar help ik je graag bij. 

Inschrijving GEOPEND!

Online cursus 'verbonden op de grond'