De paarden

Fur Elise

Bijnaam: Furtje. 

Officieel: Remi's Fur Elise 

 

Fur Elise heb ik al heel wat jaar bij mij. Ze is nu 22 jaar en heeft mij op de weg gezet die heeft gezorgd dat ik ging zoeken naar meer. 

 In 2014 ging het er om spannen of Fur door een zware blessure nog bij ons kon blijven. Gelukkig is ze wonderbaarlijk hersteld en mag ik ook weer van haar in het zadel genieten. 

Ook heeft ze in de revalidatie tijd een prachtig veulen op de wereld gebracht, lieve Kryptonite.

 

Zij is het hart van Malise. 

 

De beschrijving doet Fur te kort. De details die ik heb mogen meemaken door dit paard zijn enorm. 

Een paard van goud, wat bij ons blijft tot ze de eeuwige weides gaat bewandelen. 

 

Afstamming: Furinos x Lector


Highlight

Highlight is een merrie met veel karakter die in 2015 als wild onbeleerd paard bij mij kwam. 

 

Ik, niet wetende dat dit de grootste reis met een paard zou worden die ik ooit heb gehad, kon mijn ogen niet van haar af houden!

 

Highlight heb ik zadelmak gemaakt en heeft mij het meest geleerd van alle paarden. 
Ze leert mij luisteren naar paarden, net de juiste nuance aan te brengen in leiderschap en precies de juiste tuning te vinden in mijn lijf en de hulpen die ik geef.

 

Ondanks onze vele successen samen was onze reis te kort. Haar lichaam gaf teveel complicaties en heeft uiteindelijk haar mentale gezondheid aangetast. De keuze was ontzettend zwaar en ik heb nog last van het verlies. Het verzacht wetende dat ze nu vrij en pijnloos is. 

 

Highlight is 8 juli 2019 ingeslapen wegens de halsmalformatie c6/c7 met vernauwing van het ruggenmerg. Ze had teveel pijn en werd depressief. 

De zoektocht naar deze malformatie heeft gezorgd voor bijna alle kennis over het paardenlijf die ik nu bezit. Ze wordt heel erg gemist en ik ben haar eeuwig dankbaar voor de lessen die ze mij heeft gegeven. 

 

Elke dag dat ik een mens en paard mag helpen kan ik danken aan haar. Alles van Malise is door haar. 

 

Afstamming: Johnson x Belissimo M


Kryptonite

Kryptonite is het veulen van Fur en is geboren in 2015.

 

Kryptonite is een speelse, lieve, moeilijke jonge ruin. Hij is ontzettend eerlijk en spiegelt mij enorm. Als hij iets niet begrijpt kan hij enorm heftig reageren en in paniek schieten, dit had hij al van jongs af aan. Zijn karakter is pittig, hij word snel heet, is kijkerg en onzeker maar mega vertrouwd als hij snapt wat je bedoelt. Kryp zal alles voor je doen als hij je vertrouwd en snapt. 


Mijn reis met hem staat in de kinderschoenen, hij is pas net onder het zadel en sinds 8 maanden intensief in training. Sinds die 8 maanden heeft hij mij alweer enorm veel geleerd en ik kijk uit naar de andere, moeilijke, levenslessen! 

 

Deze man wordt een ontzettend krachtige stoere ruin met een lief zacht hartje. 

  

Afstamming: Harley VDL x Furinos


Wise Guy

Zo klein als dat Wise Guy lijkt, zo groot denkt ie dat hij zelf is. 

 

Zijn karakter is humoristisch en zorgt voor een gezellige sfeer. Hij is het maatje van Kryptonite en is ons familiemaatje voor het leven! 

 

Wise is ontzettend komisch en een echte welsh. In de training is hij ontzettend meewerkend, behalve als hij even geen zin heeft. 

Het is een lieve, zachte en vooral speelse en duidelijke pony. 

Op dit moment wordt hij heel langzaam beleerd voor de kar. 

       

Afstamming: Laithehill Amadeus x Glansevin Graffiti 


Rooney

Rooney is het paard van Lisa Portegies. 

 

Rooney is een vriendelijke grote reus die toch wel onzeker is. 

In het begin kwam hij met rugklachten en heb ik hem gerevalideerd. In de tijd daarna heb ik alle rijtechnische opleidingen met hem gedaan. Na 2.5 jaar ben ik gestopt met hem trainen en nu, 2 jaar later pak ik hem weer op. Hij had last van headshaking door kiesproblemen, dit is nu opgelost en ik ben hem nu rijtechnisch aan het revalideren om weer spieren op te kunnen bouwen en minder pijn te krijgen in het hoofd. 

 

Rooney is mijn teammaatje onder het zadel en Lisa haar allerbeste vriend. Naast mij en Lisa heeft hij Maaike als verzorger om de overige dagen op te vangen van Lisa. 

 

Afstamming: Don Romantic x Ragtime 


Teach

Teach heeft een bijzonder verhaal. Hij is bij ons gekomen als trainingspaard maar door zijn enorme klachten was de keuze hem bij ons te laten. 

Bij ons krijgt hij tijd om zijn mentale gestel tot rust te laten komen, om echt paard te kunnen zijn en om volledig zich te kunnen ontspannen. Zijn lichaam wordt behandeld en geest krijgt de ruimte. 

Wanneer en of Teach nog zal gaan functioneren hangt van het proces af. Hij krijgt hier alles wat hij nodig heeft om te kunnen gaan functioneren. Niet alleen van ons maar ook juist van de kudde.