De paarden

Fur Elise

Bijnaam: Furtje. 

Officieel: Remi's Fur Elise 

 

Fur Elise is sinds 2009 bij mij. Ze is nu 24 jaar en heeft mij op de weg gezet die heeft gezorgd dat ik ging zoeken naar meer. Door haar ben ik begonnen met grondwerk en Centered riding. 

 In 2014 ging het er om spannen of Fur door een zware blessure nog bij ons kon blijven. Gelukkig is ze wonderbaarlijk hersteld en mag ik ook weer van haar in het zadel genieten. 

Ook heeft ze in de revalidatie tijd een prachtig veulen op de wereld gebracht, lieve Kryptonite.

 

Vandaag de dag geniet ze van haar pensioen. 

 

Afstamming: Furinos x Lector


Kryptonite

Kryptonite is het veulen van Fur en is geboren in 2015.

 

Kryptonite is een speelse jonge ruin. Hij is heel eerlijk en heeft een hart van goud. Helaas heeft zijn moeder perongeluk op 3 dagen oud op zijn linker achterbeen gestaan, hierdoor heeft hij vanaf jongs af aan al een vervelend bewegingspatroon aangeleerd. Dit heeft er voor gezorgd dat hij zijn lichaam al hele lange tijd verkeerd gebruikt met veel compensatie patronen. Dit zorgt ervoor dat hij nu al artrose heeft. Door de kennis van nu kan ik hem helpen door middel van management en ondersteundende technieken met werken aan de hand. 


Kryptonite word niet ingezet in de lessen. 

  

Afstamming: Harley VDL x Furinos


Wise Guy

Zo klein als dat Wise Guy lijkt, zo groot denkt ie dat hij zelf is. 

 

Zijn karakter is humoristisch en zorgt voor een gezellige sfeer. Hij is begonnen als het maatje van Kryptonite en is nu ons familiemaatje voor het leven! 

 

Wise is ontzettend komisch en een echte welsh. In de training is hij ontzettend meewerkend, behalve als hij even geen zin heeft. Hij staat dus ook niet als laagste in de rangorde, daar zorgt hij wel voor. 

Het is een lieve, zachte, vooral speelse en duidelijke pony. 


Wiseguy heeft heel veel plezier in het werken met mensen en reageert tot op de millimeters op je hulpen. Dit zorgt dat je heel bewust wordt van je lichaamsgebruik en je dus heel veel leert! 

       

Afstamming: Laithehill Amadeus x Glansevin Graffiti 


Teach

Teach is bij ons binnen gekomen als trainingspaard maar door een enorm trauma en fysieke klachten heb ik na 6 maanden de training gestopt. Door deze factoren is dit niet op korte termijn op te lossen maar dit gaat jaren duren. 

 

De vorige eigenaren hebben toen de keuze gemaakt om hem aan mij te schenken om zo toch een doel in zijn leven te hebben, mij meer te leren over dit soort paarden. Paarden met een enorm trauma en fysieke klachten. 

 

Door met hem te werken aan een ijzersterk management, hersenwerk, werken aan de hand en veel liefdevolle aandacht kan hij heel langzaam het vertrouwen in de mens, en in zichzelf, terug vinden. 

 

Hij kan nu klanten het werken aan de hand leren. Door zijn enorm eerlijke en werkwillige karakter kan je weinig fout doen. Hij is heel eerlijk en zal altijd aangeven of de hulpen kloppen of dat hij het niet snapt. Je kunt dus enorm veel leren van hem! 

 

Afstamming: - In memorium -

Highlight

Highlight is een merrie met veel karakter die in 2015 als wild onbeleerd paard bij mij kwam. 

 

Ik, niet wetende dat dit de grootste reis met een paard zou worden die ik ooit heb gehad, kon mijn ogen niet van haar af houden!

 

Highlight heb ik zadelmak gemaakt en heeft mij het meest geleerd van alle paarden. 
Ze heeft mij geleerd echt te luisteren naar paarden, net de juiste nuance aan te brengen in leiderschap en precies de juiste tuning te vinden in mijn lijf en de hulpen die ik geef.

 

Ondanks onze vele successen samen was onze reis te kort. Highlight had ECVM (halsmalformatie c6 en c7). Hierdoor kreeg zij teveel complicaties in haar lichaam en in 2019 gaf ze duidelijk aan dat het klaar was voor haar lijf. 

 

Highlight is 8 juli 2019 ingeslapen. 

De zoektocht naar deze malformatie heeft gezorgd dat ik me heel erg heb verdiept in anatomie en biomechanica. Ze wordt nog erg gemist maar haar leven was zeker niet voor niets en zij helpt nu nog steeds paarden en mensen door haar verhaal! 

 

Afstamming: Johnson x Belissimo M


Rooney

Rooney was het paard van Lisa Portegies. 

 

Rooney heb ik 5.5 jaar zowel afstandelijk als iets intensiever mogen begeleiden en met hem heb ik dan ook de opleidingen voor Centered Riding gedaan. Hij heeft mij heel veel geleerd door zijn lichaam. 

 

De eigenaar heeft gekozen om Rooney op 17 Februari 2021 te laten inslapen door teveel complicaties van zijn lichaam. Zowel door een slecht management als door schade van vroeger.

 

Rooney heb ik aangeboden voor de dissectie bij Equine studies. Door zijn lichaam van binnen te bekijken met alle informatie die ik had van zijn leven kan ik nu verbindingen leggen tussen de bewegingspatronen die hij in het leven had en schadepatronen die we hebben gevonden in zijn lichaam. 


Rooney was echt een schat van een paard, een ontzettende 'good boy' en wordt absoluut nooit vergeten! De lessen van zijn lichaam zullen altijd voort leven in mijn trainingen. Wat een prachtig mooi paard was dit. 

 

 

Afstamming: Don Romantic x Ragtime