Over mij

'Voor mij zijn paarden altijd een veilige haven geweest, laten wij er nu een zijn voor hen'

Hoi! Mijn naam is Manon

In mijn leven zijn paarden altijd een hoofdrol geweest, ze zijn altijd een leidende draad geweest zodat ik wist waar ik naar toe moest.

De paarden in mijn leven hebben mij gebracht waar ik nu ben. Door mijn sensitieve aard heb ik snel details in de gaten en heb ik geleerd de kleinste details in het gedrag van paarden te lezen. Maar sinds ik nu 5 whole horse dissecties van paarden heb mogen zien kan ik gedrag steeds makkelijker linken aan het lichaam. 

Door mijn opleiding bij Equinestudies leer ik de belastbaarheid van paarden inschatten op dat moment. Met alle informatie van het gedrag, de signalen, het gevoel en het lichaam kan ik een goede inschatting maken wat nodig is voor jou en je paard. 

Niet alleen hebben de paarden mij geleerd hen te lezen, te begrijpen en de wereld vanuit hun beleving te zien. Ze hebben mij ook gebracht bij trainingsmethodes die passen bij mijn wens om overbelasting van het lichaam en mentaal, te voorkomen. 

Naast kennis van het paardenlijf, ook het mensenlijf

Door mijn opleidingen van Centered riding heb ik niet alleen kennis van het paardenlijf, maar ook het mensenlijf. Zo kan ik dit inzetten om het opleiden van paarden niet alleen vanaf de grond harmonieus te laten gebeuren, maar ook vanuit het zadel. 

Door alle opleidingen heen heb ik zoveel mogen zien, mogen beleven en leren, dat ik voor mezelf heb kunnen bepalen wat voor mij een fijne manier is. 

En die manier gaat over het teruggeven aan paarden. 

Mijn hart en ziel ligt bij het opleiden van jonge paarden. Want als je de wereld wilt veranderen, waarom niet starten bij de kern?

En voor mij is de kern hoe we onze paarden introduceren in onze wereld. Hoe krachtig en zelfverzekerd zij gaan zijn maar ook hoe lang hun lijf de belasting volhoud, hangt af van hoe wij de jonge paarden op gaan leiden. 

Hoe het leven van je paard gaat zijn, start bij de opleiding die je hem geeft. 

Elk stukje van mijn puzzel heeft mij gebracht waar ik nu ben, en die puzzel zal alleen maar blijven aanvullen. 

Het is tijd dat we gaan terug geven aan onze paarden, want dat is de sleutel tot echte verbinding met elkaar.

“Onze paarden hebben ons overal geholpen met de evolutie, van ons vervoermiddel tot redder in nood. Nu zijn ze niet meer nodig voor onze evolutie, dus laten we nu iets terug geven aan hen.

Voor al hun inzet, is het nu hun beurt.”

Mijn eigen dieren: Teach

Teach kwam binnen in 2019 als trainingspaard. 

Ik heb hem 6 maanden begeleid met de kennis van toen. Helaas bleef informatie niet hangen en kon ik bijna elke dag weer opnieuw beginnen. Samen met de eigenaren hebben we de keuze gemaakt dat Teach bij mij mocht blijven, als leerpaard. 

En dat doet hij.. Hij leert mij over zijn lichaam, zijn geest en hoe ik hem kan helpen. 

Door met hem te werken aan een ijzersterk management, hersenwerk, werken aan de hand en veel liefdevolle aandacht kan hij heel langzaam het vertrouwen in de mens, en in zichzelf, terug vinden. 

Hij is nu zelfs zo vertrouwd dat hij de eigenaren kan helpen met Balans training! En ondertussen bouw ik verder met hem aan de basis. Zonder verwachtingen en met heel veel liefde. 

Wiseguy

Bijnaam: Wisey, Wise en Pompom 

Wisey, een echte clown en een prachtig zielsmaatje. 

Zijn karakter is echt humoristisch en hij zorgt altijd dat het gezellig is op stal. Het is dan ook een echte Welsh en dat zorgt ook voor de nodige doerak acties. Pfoe, een echte Wiseguy.

Maar onder de clownige oppervlakte zit een hele gevoelige, lieve pony. Die eigenlijk alleen maar heel graag bij je wilt zijn en stiekem ook wel best wat begeleiding zou willen. 

Wisey is een soort lijm. Hij houd alles bij elkaar en is er voor iedereen. Voor mensen en paarden. Zo is hij er altijd als eerste bij als er een nieuw paard op stal komt, om hem of haar gerust te stellen. Wat hij niet zo leuk vind is werken met iemand anders dan ik, dan kijkt hij me aan of ik gek ben. Naja, ben ik ook iets. Net als hem. En ook op hem! 

Vanuit positieve bekrachtiging

Door met een goede balans te werken van duidelijkheid en positieve bekrachtiging krijgen paarden vertrouwen in ons en in zichzelf. Ik sta dan ook voor het werken vanuit duidelijk aangeven wat er verwacht wordt en heel veel belonen met een beloning die bij het paard past.

Persoonlijke aandacht

Ik wil dat jij of je paard zich gezien of gehoord voelen. Jij en jouw paard zijn individuen en horen ook zo behandeld te worden. In elk traject handel ik zorgvuldig en zorg ik ervoor dat er genoeg aandacht besteed wordt aan de behoeftes en training die bij jullie passen.

Gediplomeerd en onderbouwd

Na vele cursussen, opleidingen en leermeesters heb ik gedegen kennis en onderbouwing over het paardenlichaam, de signalen van spanningen en stress, de psyche en oorsprong van het paard en de lichamelijke inwerking van de ruiter. Ik vind kennis en onderbouwing belangrijk en dit zul je dus ook altijd van mij krijgen.

Mijn opleidingen & cursussen

Cursus
Jaar
Opleider
Trainingsweek paardentaal & paardvriendelijk paardrijden
2013
Aneto Foresta
Paardenhouderij niv. 4
2014
MBO Groenhorst
Online DVD cursussen
2015
Parelli, Monty Roberts, Klaus Ferdinand, Marijke de jong
Opleiding tot paardencoach
2016
Caprilli
Open clinic Centered Riding weekend met Rooney
2016
Alona voor Paard en Mens
Instructeurs opleiding Level 1 met Rooney
2016
Alona voor Paard en Mens
Alexander Techniek workshop dag
2017
Alona voor Paard en Mens
Persoonlijk traject paardencaching
2017
Caprilli
Centered Riding update 4 daagse met Rooney
2017
Alona voor Paard en Mens
Combi cursus werken aan de hand en rijden
2017
Stal Mireille
Cursusdag enkele longe
2017
Stal Mireille
Cursus Biomechanica
2017
Equine studies
Centered riding Update 4 daagse met Rooney en Highlight
2018
Sam Morrison level 4
Equine bodywork opleiding
2018
Alona voor Paard en Mens
3 daagse cursus Jean Luc Cornille Italië
2018
Jean Luc Cornille
Psychosociale basiskennis opleiding
2018
Civas klassikale opleiding
Kinesologie taping cursus weekend
2018
Equine Studies
Whole horse dissection
2018
Equine Studies
Jaaropleiding Sensitief Leiderschap
2019
HSP & Werk
Whole Horse Dissection (Balance: langdurig trainingspaard Malise)
2019
Equine Studies
Online cursus dressuur
2019
Dressage Pro
Cursus mestonderzoek voor paarden
2019
Ciska Ketelaar van Mesttest.com
Whole horse dissection (Rooney: 50/50 eigen paard)
2020
Equine Studies
Online opleiding: Functional Horse training by Thirza
2020- heden
Functional Horse Training: Thirza Hendriks
Volledige opleiding Horse Gait Analysis
2021- heden
Equine Studies
Whole Horse Dissection (Kryptonite: Eigen paard)
2022
Equine Studies

Reviews van mijn klanten

0K9B3939-3WEB
“Malise, Manon werkt op een paardvriendelijke zachte wijze en geeft de paarden wat ze nodig hebben. Het is een fijne locatie waar je alle rust hebt om contact te maken met de paarden om veel van ze, en van Manon, te leren. Malise heeft hele leuke evenementen die mij heel veel nieuwe inzichten hebben gegeven in de omgang met mijn paard. De cursus trainen vanuit de biomechanica laat duidelijk zien wat de mogelijkheden qua capaciteit van het paardenlichaam zijn. Echt een aanrader en eye opener! ”
Esther
0K9B3939-3WEB
“Super interessant cursus gevolgd bij Manon. Het stukje voelen wat je lichaamstaal doet in de beweging van het paard was ook heel leerzaam. nooit geweten dat paarden met elkaar synchroniseren, erg leuk om dit nu terug te zien bij een kudde. Bedankt Manon voor de leerzame dag!.”
Melissa deelnemer cursus communicatie
0K9B3939-3WEB
“Clinic grondwerk vanuit verbinding gevolgd. Veel geleerd en gezien en een heerlijke lunch. Manon heeft een hart voor paarden en dat is geweldig om te zien en om van te mogen leren.”
Bianca deelnemer cursus grondwerk

Gratis e-boek

In 5 stappen meer verbinding met jouw jonge paard

In dit e-boek neem ik je mee door de 5 stappen naar verbinding. 

Ik heb mezelf afgevraagd wat nou goede en toepasbare tips kunnen zijn die je zelf al kunt ondernemen die jouw dichter bij je paard brengen, en daar zijn deze 5 stappen uit gekomen. 

Elke stap is uitgebreid uitgelegd en heeft foto’s ter inspiratie. Ik hoop dat je er veel aan zult hebben!

Meld je hieronder aan om deze waardevolle gratis download te krijgen!

Marketing door