Master & Transform

Maatwerk voor jou en jouw jonge paard

Tijdelijke pilot aanbieding

Persoonlijk jaartraject

Maatwerk voor jou en jouw jonge paard

Jij wilt het aller beste..

Dit is een jaar lang alle mogelijkheden, kennis en kunde krijgen om jou optimaal te laten groeien. Maar alleen jij kan die kans pakken en de groei daadwerkelijk maken. 

Jij wilt dat jouw paard geniet van samen met jou werken. Jij wilt dat het goed voelt tussen jullie en je op elkaar kunt bouwen en vertrouwen.

Je wilt gerichte keuzes kunnen maken en het idee hebben dat je echt weet wat je doet en waarom. 

Je wilt je sterk voelen en uiteindelijk echt samen plezier kunnen maken. 

Jij bent diegene die zoekt naar verbinding, die zoekt naar wederzijds vertrouwen en positiviteit en weet dat jij de tijd hebt om dat te realiseren. 

Ik geloof dat de opleiding van een jong paard gaat over jaren samen het proces aan gaan. Niet even snel in een paar weken of maanden, niet zonder goede fysieke en mentale voorbereiding en niet met haast.

Ik geloof dat dit de mooiste reis kan zijn die je samen met een paard kunt maken. Van begin tot eind. Met respect voor het proces en de ontwikkeling van jouw paard. Fysiek EN mentaal!

En ik geloof echt dat de verbinding met een paard veel verder kan gaan dan een leuk sport of rij maatje. Waarbij jij jezelf mag ontwikkelen en het contact met jouw paard mag voelen als licht, ontspannen, liefdevol en zacht!

De opleiding van een jong paard

De dag dat ik besloot dat het anders moest, was de dag dat ik inzicht kreeg in de ontwikkeling van een paard. Zowel fysiek als mentaal. 

Wist jij dat jouw jonge zijn hakgewricht pas volgroeid is hij 5 jaar oud is? En daarvoor dus eigenlijk niet teveel gewicht mag dragen achter? 

Of dat de hersenen van jouw paard pas rond 4 jaar, mits er goede ontwikkeling plaats heeft gevonden, voor langere tijd echt kunnen focussen

Door de gehele opleiding van jongs af aan op de wetenschappelijk onderbouwde fysieke en mentale feiten van de  ontwikkeling af te stemmen voorkom je blessures, stress, angst en kan je vanuit vrijheid en ontspanning samen gaan werken! 

Jij kan het verschil maken voor jezelf en jouw paard!

Ben jij klaar om de brug te slaan?

Om echt voor langdurige fysieke gezondheid, zuivere verbinding en stressloze omgang en training te gaan? 

Jij gaat de brug tussen kennis en praktijk maken en echte samenwerking ervaren!

Leer met R+ trainen!

Maak de brug tussen jouw wereld en die van je paard! Vind meer verbinding, meer positiviteit en plezier in de training.

Ik leer jou R+ in combinatie met keuzevrijheid vlekkeloos aan! Jij leert een fundament vanuit ontspanning leggen en negatieve emoties of frustratie voor zijn of aanpakken. Dwangloos werk jij samen aan ontspanning, communicatie en fysieke groei. Elk stapje ga jij leren om positief te bekrachtigen en opbouwen. 

Jij weet na dit proces hoe je R+ inzet, hoe je het moet gebruiken en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Ja, dit is OOK voor jou en jouw jonge paard weggelegd en ik ga je daar bij helpen!

Pak het bij de kern aan!

Bouw mentaal en fysiek

Jij wilt samen dingen ondernemen, echte connectie ervaren samen en vrijblijvend en vrijwillig samen plezier maken! 

Maar jij wilt dat niet ten koste van de mentale of fysieke staat van je paard. Sterker nog, jij wilt dat jouw paard ook echt plezier heeft in dat wat jullie samen doen en lang gezond blijft! 

Maar om dat te bereiken zul je tijd en energie moeten investeren om echt te luisteren naar de behoeftes van je paard, naar wat jouw paard fysiek en mentaal nodig heeft. 

Omdat een jong paard elke keer weer ontwikkeld, gaan wij elk half jaar een fysiek assessment doen waarbij wij een compleet beeld krijgen van de blauwdruk jouw paard en hoe hij of zij ontwikkeld en bekijken we elke training de mentale ontwikkeling van jouw paard. Zo kan je vroegtijdig blessures of overbelasting herkennen en kun je gericht blijven trainen zonder stress of miscommunicatie!

Zo leer jij het lichaam van je paard kennen, leer je je paard mentaal begrijpen en ondersteunen en kan er lichtheid, ontspanning, plezier en samenwerking ontstaan!

Ja, dit is OOK voor jou en jouw jonge paard weggelegd en ik ga je daar bij helpen!

Een zorgvuldig persoonlijk traject

Persoonijk en online

Ga jij samen met mij bouwen aan ultiem vertrouwen? 

Met dit pakket kun jij ultiem groeien. Het is de gouden combi tussen online leren en persoonlijke begeleiding.

 Je leert via het online programma alle theorie en leert via 150+ filmpjes die snel en gemakkelijk wegkijken. 

Elke maand help ik jou persoonlijk bij jou op locatie en indien jij nodig hebt, kun je elke maand een persoonlijke 1 op 1 online sessie van een uur volgen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid aan te sluiten bij de maandelijkse online Q&A’s zodat jij met gelijkgestemde paardeneigenaren steun, kennis en inzichten kunt delen. 

Niks moet, alles mag. Dit traject is er voor jou om het gevoel te krijgen dat jij een jaar lang gesteund wordt waar nodig, er niet alleen voor staat en altijd het gevoel hebt bij iemand terecht te kunnen. 

Ik ben met tijd en ruimte bij jou om naar jullie te luisteren, jullie dichter bij elkaar te brengen en jou de kennis te geven om echte stappen te zetten!

Waar bouwen we naar toe?

Als we met een jong paard willen werken is mentaal vermogen ontzetten belangrijk! Zo kan je paard beter spanningen en stress aan, informatie verwerken, samenwerken en leren. 

We gaan via hersenwerk, spel en R+ training een positieve insteek maken en bouwen een band op tegelijkertijd dat we dwangloos focus, leervermogen en oplossend vermogen trainen!

Hersenwerk voor paarden is een bewezen techniek die jouw paard helpt om meer bij zichzelf te blijven, beter te focussen, meer oplossend vermogen te ontwikkelen en daardoor dus ook betere communicatie met jou kan opbouwen. 

Zonder fundament, geen vervolg. Met deze fundamenten gaat je paard later alles snel en handig oppikken en hou je altijd ontspanning en verbinding.

In de praktijk leer je de fundamenten aanleren en vlekkeloos uitvoeren! 

Van blijven stilstaan tot wassen tot probleemloos de dierenarts erbij, in deze fase zorgen we dat alles in de omgang vlekkeloos verloopt!

Jij leert alle fundamenten en hoe je eventuele problemen oplost. En we gaan in deze fase ook volledig dwangloos teugehulpen, rijhulpen en meer aanleren!

Laat je paard spelenderwijs kennis maken met allerlei verschillende uitdagingen die deze wereld met zich mee brengt. 

Door een verlengde van het hersenwerk door te zetten naar spelenderwijs de wereld verkennen gaat jouw paard zelfverzekerd, krachtig en groeiend de wereld in kijken!

Jullie connectie groeit waar je bij staat met deze fase! Zo kun jij jouw paard straks heerlijk meenemen, lekker wandelen in het bos of samen een knuffelwandeling door de landweggetjes maken. 

Steeds vaker zie ik vroegtijdig blessures of fysieke ongemakken ontstaan en dit is echt te voorkomen! 

Jij leert alle hulpen dwangloos aan en samen focussen we ons op de coördinatie van het lichaam en het leren voelen van balans in hun eigen lichaam. 

De verticale balans en horizontale balans komt aan de orde. En jij leert het lichaam kennen.

In deze fase houden we het lichaam goed in de gaten in de ontwikkeling van spieren en beweging. En leer ik jou hoe jij dit ook na mijn begeleiding goed bij kunt houden.

Ik neem je dan ook mee in mijn kennis van de systemen, fysieke training en de kennis van de dissecties. 

Een goede beweging en zachte spieren is belangrijk! 

Stap voor stap en met positieve bekrachtiging maken jullie je eerste stapjes. Nooit overhaast, nooit gestresst maar samen in verbinding. Niet meteen draven en snel, maar juist langzaam pasje voor pasje vertrouwen in elkaar krijgen op deze nieuwe manier. 

De vertaling van de grond naar het zadel zal gemakkelijk en verbonden voelen. Je zult je geen zorgen hoeven maken over schrikreacties of angst. Je hoeft je niet vast te houden aan zijn manen of bang te zijn dat er iets gebeurd. Met alle fundamenten die je tot nu toe heb gebouwd is dit laatste onderdeel een ‘piece of cake’. 

Vanaf hier begeleid ik jullie tot er een stabiele en complete basis is gevormd. En vanuit daar kunnen jullie het leven samen aan! 

Pak het écht goed aan!

Ik geloof in duurzaamheid, in het opbouwen voor de toekomst. In fundamenten bouwen waar je levenslang op terug kunt vallen. En om je later minder werk te schelen. 

Daarom heb ik dit traject ontworpen en werk ik ook niet meer met losse lesjes. Waarbij het idee is dat je in 2 jaar tijd jouw jonge paard met rust, wederzijds vertrouwen en verbinding hebt opgeleid tot rijpaard. Helemaal zelf, met persoonlijke hulp van mij, online lesmomenten en het online programma met de helpende community van andere paardeneigenaren. 

Met elke maand persoonlijke begeleiding hebt en de rust neemt om echt te leren en ontwikkelen, is die 2 jaar zo voorbij maar heb je wel een ijzersterke basis!

Jullie hebben dan de aller beste basis met tijd en ruimte opgebouwd, waarbij je hebt kunnen genieten van de reis samen en enorm veel geleerd hebt. En die kennis en kunde zal blijven voor jouw hele leven erna! 

Lees wat anderen vinden:

862D96D1-88D9-4D48-B634-34D56DFDEDC2_4_5005_c
“De ervaringen die we bij jou hebben opgedaan zijn ons zoveel waard geweest. Zo ontspannen en fijn als George is geworden, was hij daarvoor nooit. Dit programma haalt het beste in je naar boven om beter naar je paard te luisteren. Ik wil je daar ook erg voor bedanken! Het is een teamsport en ik had mijn teammaatje niet kunnen begrijpen zonder jou.”
Nicole en George
Ontwerp zonder titel
'Tess en ik gingen samen door het proces. Manon had heel knap in korte tijd mijn deurtjes open. Ze had mijn proces haarfijn in de gaten. En stevig in haar schoenen wist ze mij in beweging te zetten. Direct en duidelijk. Daar hou ik van. Ik ben erg blij dat wij bij haar terecht zijn gekomen. Tess is zo zacht en open geworden. Ik voel me nu echt verbonden met Tess, vol vertrouwen en liefde. Een prachtig proces.'
Marianne en Tess
6C69B56F-2F23-4191-9FB4-505DCDCEAC36
“'Weet je waar ik zo dankbaar voor ben? Dat ik voor Manon heb gekozen! Ik zie anderen met allerlei problemen rijden, sommigen moeten paarden van 4 jaar weer verkopen omdat ze niet te rijden zijn. En ik, als een onervaren ruiter, rij iedere dag met Lootje weg. GOUD WAARD.”
Sharron en Lola
IMG_7775
“Ik kan niet in woorden bedrukken hoe blij ik ben dat Levi en ik bij Manon terecht zijn gekomen en zoveel hebben mogen leren! Ik wist dat Levi zowel fysiek als mentaal niet goed in zijn vel zat, maar ik kwam er niet uit hoe ik hem moest gaan helpen. Van ongecontroleerd, gestresst en onbegrepen paard is Levi nu zijn lieve, zachte zelf.. Tegelijkertijd heb je mij geholpen dichterbij mezelf te blijven en de trainer te worden die Levi nodig heeft. Dankjewel!”
Nienke en Levi
0K9B5025WEB
“Ik wilde mijn jonge paard opleiden en merkte meteen dat dit niet op de standaard manier kon gebeuren. Vol vertrouwen ben ik met Manon in zee gegaan. Wat zij met hem deed was magisch te noemen. Ze kreeg hem volledig ontspannen en in verbinding. Ondanks dat ik nog erg van hem heb genoten toen hij mee naar huis was, heb ik na een tijdje de keuze gemaakt om Keitaro in te slapen toen we er achter kwamen dat hij zenuwschade had. Met de gevonden afwijkingen vond ik het nog knapper wat ze met ons heeft bereikt. Ik zou zo met mijn volgende paard naar haar toe gaan, en ik ben best kritisch! Dankjewel voor je kennis en kunde Manon.”
Esther en Keitaro
IMG_7367
"Sinds ik het beleertraject van Manon ben gaan volgen met mijn haflinger Sjef, ben ik heel anders naar het gedrag van paarden gaan kijken. Sjef geeft mij veel kleine signalen, alleen kon ik ze voorheen niet lezen waardoor er miscommunicaties ontstonden. Ook over zijn lichaam en de beweging leert Manon mij enorm veel. Inmiddels denk ik dat deze manier van trainen de enige manier is om ze hun hele leven gelukkig en gezond te houden en écht met ze samen te werken."
Susanne en Sjef
Ontwerp zonder titel-7
"Hoewel Manon jonge paarden opleid, wilde ik graag hulp met mijn 20 jarige paard Sjors. En wat ik ben ik daar blij mee! Ik heb echt een heel ander paard terug gekregen. In plaats van pushen en over zijn grenzen te gaan stemmen we nu het werk af op zijn tempo en kunnen. Ik heb mijn paard in geen jaren weer zo soepel en stabiel zien lopen. Manon staat altijd voor ons klaar en als iets niet werkt denkt ze altijd mee. Ik ben zo blij met deze lessen!."
Sanne en Sjors
IMG_7295
"Lady is een paard met veel karakter wat snel gespannen is en eigenlijk heel onzeker en absoluut niet weet hoe ze hier mee om moet gaan. Manon leerde mij een mega sterke basis aan! Ik kan Lady nu vertrouwen geven, haar lichaam beter begeleiden en zoveel meer samenwerken! Manon kan alles zo goed uitleggen met zoooveel geduld, dat het bijna allemaal zo makkelijk klinkt, maar wat je eigenlijk gewoon nooit hebt geleerd.. Ik ben echt super blij met wat wij in zo’n korte periode toch al bereikt hebben! "
Rosanne en Lady
"Ik vind het nog steeds geweldig! Met deze begeleiding heb ik meer geleerd dan in alle jaren ervoor. Ze ziet alles en kan goed overbrengen hoe het wel moet en ze schroomt niet met complimenten geven als het goed gaat! Ik leer nu eindelijk goed en in harmonie met mijn paard samenwerken. En die harmonie voelen is zo kicken! Je kan niet anders dan met een brede grijns samen met je paard zijn! Haar manier is echt een eye-opener!"
Rianne en Fudge
"Manon is echt geweldig. Ze ziet alles en gecorrigeerd je direct. Ik heb een sensibel paard maar sinds ik les van Manon heb, heb ik een ontspannen paard die graag met mij wil samenwerken. Echt een aanrader!!!"
Renate

Een kennismaking

Gaan wij samen kennismaken?

Voor dit traject houd ik altijd eerst een online intake/kennismaking. In deze intake kun je jouw wensen en doelen vertellen, je verhaal en wie jouw paard is. 

Je krijgt de kans wat filmpjes in te sturen van jouw paard zodat ik alvast een beeld heb van jouw paard. Vanuit hier kunnen we bepalen of we een fysieke kennismaking inplannen. 

In de kennismaking van ongeveer 2 uur nemen we uitgebreid de tijd om alle factoren in beeld te krijgen, ik kijk holistisch dus kijk ook naar het management, de huidige omgang, verbinding en het lichaam/ mentale staat van je paard.

Via een assessment van jouw paard hebben we een helder beeld van de fysieke nulmeting van jouw paard en krijgen jullie samen alvast gerichte oefeningen om een kick start te krijgen naar meer verbinding! 

Ook bepalen we in deze kennismaking het plan van aanpak en hoe we stappen kunnen zetten die haalbaar, gericht en werkend zijn. 

De investering voor deze kennismaking is €110,- inclusief reiskosten en BTW. Neem je na deze kennismaking het jaarpakket af? Dan vervallen de kosten van de kennismaking. 

Plan jouw kennismaking

Profiteer nu van de pilot prijs!

Persoonlijk jaartraject

12 maanden 1 op 1 begeleiding naar verbinding en samenwerking

Nu €2000,-

Dit bedrag is inclusief reiskosten en BTW. Er zijn geen extra kosten die er nog bij komen. 

Vragen die je misschien nog hebt:

Een eerste kennismaking is om jou en jouw paard optimaal te leren kennen. 

We beginnen altijd rustig met jouw doelen, wensen en eventuele problemen te bespreken. Daarna doen we een assessment, je kunt dit zien als een soort nul meting van de fysieke en mentale belastbaarheid van jouw paard op dat moment. Het blijft een moment opname, maar het is een mooi inschat moment om te kijken wat de blauwdruk van jouw paard nu is en waar we naar toe kunnen werken. 

Ook gaan we jouw wensen en doelen afstemmen en realistisch bekijken met de sterke punten die jouw paard bezit. 

Daarna maak ik een plan voor de toekomst en krijg je alvast een basis aanpak en gaan we een paar oefeningen doen waarvan ik denk dat die gaan helpen. 

Een kennismaking duurt rond de 2 uur. Ik hou van duurzaamheid en kwaliteit, daar is de tijd dan ook naar. 

Ik kom overal in Nederland! 

Jouw kennismaking kan vaak al binnen 2 tot 6 weken ingepland worden. 

De meest voorkomende routes zijn staan hieronder beschreven per gemeente. Als je wilt aansluiten rondom deze routes is de kans groot dat je snel terecht kunt voor een kennismaking.

Gelderland: 

Ede, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn

Noord-Brabant:

Oss, S’Hertogensbosch, Eindhoven

Overijssel:

Zwolle, Almelo

Drenthe:

Hoogeveen, Emmen, Meppen

Noord-Holland:

Hilversum, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Alkmaar

Duitsland:

Papenburg

Vaak kan je met je eerste kennismaking terecht binnen 2 tot 6 weken. 

Als je aansluit op de onderstaande routes heb je kans dat ik je zo spoedig mogelijk al kan inplannen. Bij afwijkingen van deze routes kun je rekenen op ongeveer 4 tot 6 weken tot onze eerste afspraak. Vaak bij nood graag even contact opnemen voor de mogelijkheden.

Gelderland: 

Ede, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn

Noord-Brabant:

Oss, S’Hertogensbosch, Eindhoven

Overijssel:

Zwolle, Almelo

Drenthe:

Hoogeveen, Emmen, Meppen

Noord-Holland:

Hilversum, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Alkmaar

Duitsland:

Papenburg

In het whatsapp support kun je gebruik maken van vragen insturen naar mij persoonlijk. 

Je kunt ook filmpjes van max 2 minuten insturen, dit kan je 1 keer per week doen. Je hebt antwoord uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

We werken via Zoom. Voor de online sessie kun je een filmpje van je training insturen van ongeveer 20 minuten. Die gaan we uitgebreid bespreken en we gaan ook gelijk nieuwe oefeningen en tips integreren. 

Met dit pakket kun je echt doorpakken in jouw eigen kennis en in de omgang met je paard. 

Dit is een prachtig startpakket dat je een boost geeft om de beste basis te leggen in de omgang. 

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op!

Nog een keer op een rijtje: